anteks Posted May 31, 2009 Share Posted May 31, 2009 warka 120 porter warzona 27.01.09 skład -wiedeński 3000g -monachijski 2000g -pilzneński 1000g -karmel jasny 500g -biscut 200g -jęczmień palony 200g -ekstrakt ciemny WES 1,7kg -szyszka marynka 20g -szyszka lubelski 30g zacieranie w lodówce turystycznej 120 min 70-65°C gotowane 60 min -na początku marynka 20g -10 min przed końcem gotowania 30g lubelski oraz ekstrakt wyszło 23l 21 blg zadane 2206 Butelkowane 19.03.09 z dodatkiem cukru 3,6g/l blg spadło do 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now