santa Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 (edytowane) W przyszłym tygodniu planuję warzyć pępkowego RISa. Wysłodziny użyję do zatarcia piwka do szybszego spożycia, czegoś podobnego do stouta (czyszczenie magazynu ). Do RISa będę miał gęstwę Windsorów, planuję użycie całej zebranej. Nie mam niestety drożdży do tego piwa z cienkusza. Warzenie mniej więcej zbiegnie się z przelaniem na cichą piwa na US-05, do którego na etapie chmielenia dodane były kolendra i skórka pomarańczy. Nie mam doświadczenia z gęstwą po piwach z przyprawami, więc podpowiedzcie mi, czy nie zepsuję piwa tymi drożdżami? Nie wprowadzą mi do ciemnego piwa posmaków kolendry i pomarańczy? Edytowane 9 Stycznia 2014 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek1k Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Przemycie gęstwy powinno załatwić sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Możesz nawet nie płukać, w ciemnym piwie nawet jak coś z tych aromatów zostanie w gęstwie, to będzie niezauważalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 OK, w celach poznawczych dam bez płukania, najwyżej następnym razem będę ją mył . Dzięki za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się