Skocz do zawartości

Gęstwa po piwie z przyprawami


santa

Rekomendowane odpowiedzi

W przyszłym tygodniu planuję warzyć pępkowego RISa. Wysłodziny użyję do zatarcia piwka do szybszego spożycia, czegoś podobnego do stouta (czyszczenie magazynu :) ). Do RISa będę miał gęstwę Windsorów, planuję użycie całej zebranej. Nie mam niestety drożdży do tego piwa z cienkusza. Warzenie mniej więcej zbiegnie się z przelaniem na cichą piwa na US-05, do którego na etapie chmielenia dodane były kolendra i skórka pomarańczy. Nie mam doświadczenia z gęstwą po piwach z przyprawami, więc podpowiedzcie mi, czy nie zepsuję piwa tymi drożdżami? Nie wprowadzą mi do ciemnego piwa posmaków kolendry i pomarańczy?

Edytowane przez santa
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.