Bogi Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 (edytowane) Dostałem tego Koźlaka z Gozdawy do przetestowania zarówno jego jak i tych drożdży. Brzeczkę schładzałem na mrozie, bo był, a potem do piwnicy, gdzie miał temperaturę około 13-15 stopni. W 9 dni zjechał do 5 blg i potem trafił na cichą. Z tego co mi znajomy zalecał, robiłem na 15 litrów a nie więcej. Dwie buteleczki są depozycie, można się przekonać czy wyszło i jak. Moim zdaniem, wszystko ok i pod względem ceny jak i wydajności oba produkty czyli Koźlaka i drożdże mogę z czystym sumieniem polecić. Edytowane 2 Lutego 2014 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Jak z flokuacją tych drożdży? Czy dają zbitą całość jak np S-04? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tantal Opublikowano 26 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Jak z flokuacją tych drożdży? Czy dają zbitą całość jak np S-04? może komuś się przyda, zrobiłem koźlaka i fermentowałem w 17 st. Piwo wyszło super. Tylko trzeba poczekać minimum 2 mce, drożdże pięknie układają się na dnie i nie wykazują ochoty na bełtanie. Ja nie wyczułem żadnych estrowych smaków mimo dość wysokiej temperatury fermentacj.i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się