Ryba Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Mam sobie taki cydr z jesieni. Jest tego z 5l w butli, zasiarkowany był piro, więc się nie psuje. W smaku wytrawny odfermentowany. Czy myślicie że dałoby się go jeszcze dogazować przez refermentację i zakapslowanie? Myślałem o zapodaniu soku jabłokowego z kartonika z drożdżami US-05 (taką mam gęstwę od piwa). Sok ma 10 Blg - ile dać na te 5l cydru? No i myślicie, że ruszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwosz Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 No jak dodasz świeżych drożdży i soku to czemu ma nie ruszyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba13 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Powinno zadziałać pod warunkiem że poziom zasiarkowania na to pozwoli i nie zabije drożdży. Wg mnie lepszymi drożdżami do cydru byłyby Safecider fermentisa, ale jak się niema tego co się lubi to się lubi co się ma. Edytowane 7 Lutego 2014 przez seba13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się