Rafikius Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Czołem miłośnikom złotego napoju. Na dzień dobry przyznam się: produkcja własnego browaru to był pomysł żony. Uparta bestia! Dopięła swego! Dzieciątko pod choinkę przyniosło zestaw deluxe z biowinu. Wczoraj właśnie wypiliśmy ostatni podpiwek i znieśliśmy naszą pierwszą warkę (lagera od coopersa z brewkitu) do piwnicy na cichą. Teraz zgłębiamy forum i zamawiamy gar 50l by móc przystąpić do produkcji z ekstraktów. Od wszelakich dekokcji, "infuzyjnych mash out'ów DMSowych" czy innych tam alfa amylaz kręci się w głowie nie gorzej niż po 3 litrach chmielowego napoju ;-) Trzymajcie proszę kciuki by pierwsza warka była zacna smakowo i żona nie straciła zapału. Howgh! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 No i kolejny piwowar ze Śląska! Samych udanych warek i mnóstwa frajdy z własnego piwa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St. Anger Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Witaj i zapraszamy na spotkania piwowarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafikius Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 No i kolejny piwowar ze Śląska! Samych udanych warek i mnóstwa frajdy z własnego piwa! Dzięki! za przywitanie! Dziwiłem się nieco, że nikt na mój post nie odpowiedział, a tu się okazuje, że to po prostu powiadomienia majlowe nie przyszły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafikius Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Witaj i zapraszamy na spotkania piwowarów. Dziękiza przywitanie i zaproszenie. Wątek zasubskrybowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Howser Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 produkcja własnego browaru to był pomysł żony. Skarb nie kobieta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Jak masz gar już to przystąpcie od razu do zacierania. Samo zacieranie i filtracja to żaden problem. Z 2 h więcej roboty (a jak się chce to można i szybciej, ja się nie spieszę nigdy z tym). Dalej to już tak samo jak z ekstraktów, gotowanie i chmielenie, chłodzenie fermentacja. Surowce tańsze niż ekstrakty piwo gorsze w żadnym wypadku nie będzie. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się