betiglo Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zastanawiam się ,czy komuś odfermentowały do nizszych wartości ? Czy wyższe finalne Blg oznacza bardziej słodkie posmaki ,czy tylko mniej procentów ? Moje pytanie odnosiło sie tylko do gotowych brewkitów ,o warzeniu jeszcze nie mam pojęcia .Przy robieniu wina tak jest ,ze czym wyższe finalne Blg tym słodsze wino ,ciekawa byłam,czy to samo jest z piwami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilis Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Moje pytanie odnosiło sie tylko do gotowych brewkitów ,o warzeniu jeszcze nie mam pojęcia .Przy robieniu wina tak jest ,ze czym wyższe finalne Blg tym słodsze wino ,ciekawa byłam,czy to samo jest z piwami. To zależy od szczepu drożdży. Jedne produkują 1% alc z 16,5g cukru/l a inne potrzebują 17,6g/l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudlaty_Cn Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 uffff wielkie dzięki za radę z tym zamieszaniem wiadra, miałem nie wypał z drożdżami i nie nastartowały za pierwszym razem, ale teraz już widać efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się