wd40 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Dlaczego do nagazowania KEG wykorzystuje się butle CO2 a nie refermentację ? Czyżby stalowy KEG reagował z otoczeniem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszemas Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 po co, skoro w kegu gazuje się w jedną dobę, a piwo dojrzewa szybciej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwosz Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 http://www.piwo.org/topic/4916-refermentacja-w-kegach/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Nie wierz w te teorie, ja refermentuję w kegach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Piwo refermentowane w KEGu jest stabilniejsze i smaczniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Dodanie surowca do refermentacji do piwka w kegu, to prosty sposób na pozbycie się tlenu znad piwa. Sam także stosuję refrmentację w kegu. Edytowane 16 Stycznia 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wd40 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Dodanie surowca do refermentacji do piwka w kegu, to prosty sposób na pozbycie się tlenu znad piwa. Sam także stosuję refrmentację w kegu. podaj wiecej danych ...)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 jakich danych? wsypujesz/wlewasz odpowiednią ilość cukru, odstawiasz na bok i po czasie podłączasz do wyszynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Nie wiem jakich danych, bo dane typu takiego że drożdże zużywają tlen dla potrzeb metabolizmu to jest biblia piwowara chyba. A jak nie ma tlenu w kegu, to tlenowce źle się czują Edytowane 17 Stycznia 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się