osovsky Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Mam na imię Oskar i mieszkam we Wrocławiu, podobno stolicy piwowarstwa domowego. Poczyniłem dziś pierwszy krok w karierze bro-amatora - dolniak z brewkitu już czeka w piwnicznym zaciszu, aż drożdże wezmą się do roboty Jeśli wyjdzie, następny będzie górniak ze słodu. Piwo.org bardzo mi się podoba, dużo wiedzy już stąd wyniosłem i pewnie jeszcze wyniosę. Pozdrawiam wszystkich hobbystów/pasjonatów piwowarstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Witaj. Jedna rzecz mi się w Twoim przedstawieniu nie podoba. Chodzi o Jeśli wyjdzie, następny będzie górniak ze słodu. Nawet jak nie wyjdzie to trzeba próbować dalej! Poza tym smak zwykłego brewkita (niedopicowanego ekstraktem słodowym, dodatkowym chmielem na aromat itp.) nie może równać się do poprawnie zrobionego zwykłego piwa zacieranego! Zacieraj tak czy siak. Tylko uważaj, jak wpadniesz w to hobby to wyjść baaardzo ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osovsky Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Nawet jak nie wyjdzie to trzeba próbować dalej! Jasne, że tak, źle się wyraziłem. Chodziło mi o to, że warzę z brewkitów dopóki mi nie wyjdzie a dopiero po tym level wyżej (słody) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Witaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się