Neptune Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Wkrótce świeżo upieczony, młody piwowar z Warszawy się kłania. Piwem zainteresowałem się bliżej jakieś 3 miesiące temu, choć już od dość dawna przedkładałem piwa z małych browarów nad koncerniaki. Zacząłem wówczas chodzić do barów typu multitap, sklepów z piwem rzemieślniczym, popróbowałem innych gatunków niż eurolagery (i od czasu do czasu pils lub weizen) i ... wciągnąłem się . Nie jest to pierwszy alkohol, którego tajniki pragnę dogłębniej zbadać, gdyż przez poprzedni rok fascynowała mnie whisky, głównie szkocka słodowa, czyli tzw. single malt. Jako, że dobrą whisky jest nieporównywalnie ciężej zrobić niż dobre piwo (chodzi głównie o czas procesu), toteż stwierdziłem, że czemu by nie otworzyć swojego mikrobrowaru? Zaraz nabędę taki zestaw: http://twojbrowar.pl...war-domowy.html wraz z zestawem surowców na stouta, do którego planuję dokupić laktozę i przerobić na milk stouta. Do tego dokupię jeszcze sporo amerykańskich chmieli na AIPĘ, którą planuję uwarzyć, oraz przyprawy do Witbiera, kolejnej warki. Niestety nie mogę tego zrobić na miejscu, gdyż warszawskie sklepy piwowarskie, z tego co patrzyłem prezentują niezwykle ubogi poziom w porównaniu z resztą kraju. Mam nadzieję, że w przypadku jakichś wątpliwości uzyskam tu odpowiedź nawet na najbardziej prymitywne pytanie i że nawarzę sporo piwa, informacjami o którym będę się tu na bieżąco dzielił. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Witaj. Każdy z nas stawiał kiedyś pierwsze kroki więc w razie co pytaj a na pewno uzyskasz pomoc Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Cześć. W razie czego nie bój się też wejść na czat. Tam zawsze jakiś no life siedzi i odpowie na Twoje pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się