Cezary Daniluk Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Właśnie piję, i muszę przyznać jedno, cie choroba nie smakuje mi ani ani. Myślałem że im starszy tym będzie lepszy, a tu jest wręcz przeciwnie. Bimbrownia straszliwa ... tak naprawdę to nie da się go pić. Zaraz poleci do zlewu ... Albo ja popróbowałem zacieranego, albo ten stout to jakiś nie siakiś iiii poleciał do oczyszczalni Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Albo ja popróbowałem zacieranego, No to jest właśnie przyczyna. Jednak z drugiej strony, jak już zacierałem, konserwowe piwa nie zmuszały mnie do wylania. Ze smakiem zostały wypite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 A mi sie wydaje że stout to piwo takie jak piwo z wędzonym słodem - kochasz - albo nienawidzisz Komercyjny stout za chiny mi nie smakował a własny, jakoś uszedł. Dlatego winy bym nie zrzucal na czas przechowywania, czy dodatek cukru. Stout wg mnie po prostu taki jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Niestety daje bimbrem. Może to i efekt tego że nie czytałem wtedy jeszcze forum i duuuuużo za wcześnie rozlałem. Poza tym fermentowało na drożdżach coopersa i to w górnych temperaturach ich możliwości. Jakoś własnoręcznie zatarty Milk Stout, smakuje mi bardziej. Chociaż na następny raz dam 1kg laktozy - teraz dałem 0,75 i jakoś tak jej prawie wcale nie czuć Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Należałoby opisać Twoje wrażenia smakowe dokładniej. W oparciu o szablon ocen z konkursów piw domowych, aby wiedzieć co jest w nim nie tak. Mój pierwszy stout, też z Coopersa' nie był jakiś wybitny, ale po 10 latach zabawy z piwem wiem jak zrobić lepszy niż Coopers'a. Mam nadzieję, że Tobie zajmie to mniej czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 teraz mnie korci zrobienie portera z chilli tak mnie naszło po wypiciu grand imperial porter z chilli posmakował mi ot co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwosz Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 teraz mnie korci zrobienie portera z chilli tak mnie naszło po wypiciu grand imperial porter z chilli posmakował mi ot co Wg mnie to trochę ciężka sprawa.Jeżeli chciałbyś się bawić przyprawami w piwie to najpierw musiałbyś dobrze nimi operować w różnych daniach. Potem zrobić dobry porter, a potem dopiero bawić się w dodawanie przypraw. No chyba że miałbyś jakiś sprawdzony przepis, no to hulaj dusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyko Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Pucha nie musi być zła. Właśnie niedawno próbowałem stout robiony ponad rok temu z puchy Coopersa. Bardzo smaczny Moje wrażenia: http://www.piwo.org/topic/7748-kochan-y-browar/page__st__40 Jednak mój cukru nie widział. Poza tym sam wiesz - drożdże nołnejmy i wysoka temperatura zrobiły swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Wiem, jakby to było na US-05 to byłoby zupełnie co innego. Ostatnie piwko zrobiłem na S33 i niestety dość płytko odfermentowało, z 12,5 zeszło do 5 i nie chciało nic więcej ... więc poszło w butelki. Co do portera to zamierzam kupić zestaw słodów na porter 18BLG i podrasować go ostrością Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Cezary Daniluk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się