Skocz do zawartości

Wyeast 1318 London Ale III?


Rekomendowane odpowiedzi

Szczep pochodzi z tradycyjnego Londyńskiego browaru, który posiada słodowy i chmielowy profil. Prawdziwe drożdże górnej fermentacji, owocowe, bardzo lekkie, delikatnie zbalansowany smak, finisz delikatnie słodki

 

Informacje podstawowe:

Flokulacja: wysoka

Odfermentowanie: 71-75%

Przedział temperatur: 18-23°C

Tolerancja na alkohol: około 10%ABV

 

Style:

American Amber Ale

English Barleywine

English IPA

Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale)

Mild

Oatmeal Stout

Old Ale

Scottish Export 80/-

Scottish Heavy 70/-

Scottish Light 60/-

Southern English Brown

Special/Best/Premium Bitter

Standard/Ordinary Bitter

Sweet Stout

 

 

 

From traditional London brewery with great malt and hop profile. True top cropping strain, fruity, very light, soft balanced palate, finishes slightly sweet.

 

Origin:

Flocculation: high

Attenuation: 71-75%

Temperature Range: 64-74° F (18-23° C)

Alcohol Tolerance: approximately 10% ABV

 

Styles:

American Amber Ale

English Barleywine

English IPA

Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale)

Mild

Oatmeal Stout

Old Ale

Scottish Export 80/-

Scottish Heavy 70/-

Scottish Light 60/-

Southern English Brown

Special/Best/Premium Bitter

Standard/Ordinary Bitter

Sweet Stout

 

Źródło:http://www.wyeastlab.com/hb_yeaststrain_detail.cfm?ID=140

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.