KosciaK Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Ma badania prowadzić a nie piwo z zakręconymi żłopać Nie żadne piwo żłopać, a obserwować obiekt badań w jego naturalnym środowisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pitupitu Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Tjaaa, nie jeden naukowiec nie powrócił z nad Amazonki i to nie z powodu że umarł, wręcz przeciwnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał_socjolog Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 (edytowane) Michał, przyjdź 8.02 na 11.30 do Olbrachta. Jest spotkanie założycielskie terenowego oddziału PSPD. Niestety, akurat w ten weekend wyjeżdżam z Torunia. A czy toruńscy piwowarzy spotykają się gdzieś regularnie? Mam do Was jeszcze pytanie odnośnie hobby i życia codziennego. Czy traktujecie piwowarstwo jako swego rodzaju odskocznię od normalnego życia? Oczywiście nie mam zielonego pojęcia czym na co dzień się zajmujecie, ale być może część z Was traktuje piwowarstwo jako sposób na zwolnienie tempa, które w normalnym życiu może czasami człowieka przyprawić o zawrót głowy... Jeżeli moglibyście mi też odpowiedzieć na zadane wcześniej pytanie dotyczące etykietek - czy przywiązujecie dużą wagę do wyglądu swojego piwa? Edytowane 5 Lutego 2014 przez michał_socjolog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Np. teraz Team Speak - wirtualne spotkania przy piwku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał_socjolog Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 (edytowane) Np. teraz Team Speak - wirtualne spotkania przy piwku Super, zaraz to sobie zainstaluję Ale żeby muszą kurczę znaleźć jakieś słuchawki z mikrofonem... Edytowane 5 Lutego 2014 przez michał_socjolog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury fermentaThor Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 (edytowane) hmm, odskocznia, zwolnienie tempa... u mnie chyba przyspieszenie, bo warzenie piwa jest czasochłonne, więc muszę szybciej robić inne rzeczy, żeby na piwo czasu starczyło... odskocznia? właściwie chyba niewiele osób analizuje swoje hobby, skąd się wzięło. Ktoś poczęstował, słyszałem że można, odważyłem się, spróbowałem... i teraz mnie wciągnęło i większość wolnego czasu poświęcam na piwo, nie tylko na robienie, ale też na forum, na edukację własną... Łapię się na tym, że jak się zamyślę to się zastanawiam którego chmielu użyć do następnej warki i w jakiej ilości... Po prostu chodzi cały czas po głowie. Dlaczego? Ty mi odpowiedz, Socjologu PS aha, pewną rolę odgrywa rywalizacja w zdobywaniu umiejętności, posiadaniu wiedzy, co można zaobserwować na forum, ale też i wygrywania konkursów. Dla wielu taki Tomek Kopyra czy Czesław Dziełak to bohaterzy, że hoho! chiałoby się ich doścignąć Edytowane 5 Lutego 2014 przez ponury fermentaThor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Na szczęście nie dla wszystkich. Niektórzy robią piwo żeby się tanio ubzdryngolić i ludzie tacy jak Kopyr są dla nich zakałą społeczeństwa. On płaci po kilkadziesiąt złotych za małe piwo! Nie dziwota, że Widawa później jest po 10 za małe w sklepach. Że zacytuję klasyka - mają rozmach skurw*syny. ponury fermentaThor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi