Staszku Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Zaraz będę przygotowywał i nie wiem które wybrać, mam MauriBrew WEISS - Y1433 i Safbrew WB-06 Nataliefeem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Safbrew WB-06 Będą lepsze z jednego powodu, głębiej odfermentują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszku Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 A jak z aromatami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hast Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Mi odfermentowaly z 16 do 1blg. Gozdzika całkiem sporo, banan prawie niewyczuwalny. Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Mi z 19 zeszły do 2.goździki są banana wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 robiłem weizenbocka na mauribrew i wyszedł bardzo słodki. Z dwojga złego, lepiej wb06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Mój na WB-06 całkiem niezły, ale zacieranie dekokcyjne obowiązkowo. A zszedł z 17 do 2. Przy wyższych temperaturach fermentacji dostaniesz też banana. Edytowane 1 Lutego 2014 przez krzysiek9999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilus Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Wyższe temp. dla Wb-06 i banana, to tak min. 22-23C. Nie wiem, czy będą inne skutki uboczne, bardziej lub mniej pożądane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Kałuża Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Wg informacji producenta - temperatury fermentacji WB-06: 12-25°C (53.6-77°F) optymalnie 18-24°C (64.4-75.2°F) dla nuty koniczyny : poniżej 22°C (71.6°F) dla nuty banana: powyżej 23°C (73.4°F) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomato Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Koniczyna obowiązkowa każdym pszenicznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Kałuża Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Też mnie to rozbawiło. Widocznie tłumacz był nie zbyt zorientowany w tematyce bo: clover - koniczyna, dzięcielina clove - ząbek, goździk http://www.fermentis...SFB_WB06_PL.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelG Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 to tak na szczęście chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdawa Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 to nie jest autoreklama ale spróbuj BW11 są dedykowane "do ciężkich"pszenic. temp. fermentacji 25-26 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się