Dr2 Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 (edytowane) Kolsch 14BLG będzie następny to chyba "Imperial" Kolsch ? Edytowane 25 Marca 2014 przez Dr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi7 Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Ja również miałem problem z klarownością Pale Ale z gozdawy piwo wyszło bardzo smaczne lecz wygladało jakbym dolał do niego mleka nawet po miesiacu w butelce piwo sie nie wyklarowało co było by po dłuższym okresie czasu nie wiem bo piwo było tak smaczne że nie zwracałem uwagi na wygląd i po miesiącu od zabutelkowania już go nie było. Następny był Better Brew który już po burzliwej był klarowny, Coopers jak narazie stoi na burzliwej, a teraz dokupuje sprzęt i już niedługo kończe z puszkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marny_popis Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 No i brawo, ja już mam za sąbą 6 warek z zacieraniem i każda kolejna wychodzi smaczniejsza:) Szósta bulka, a słody i chmiel na siódmą już leżą i czekają - Kolsch 14BLG będzie następny Ja wczoraj nastawiłem klona żytorillo i musze powiedzieć że jak narazie smak i zapach bajeczny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe1 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 W styczniu b.r zrobiłem Altbier i Pale Ale Gozdawy, przy zlewaniu rzeczywiście strasznie mętne (nie ma porównania z Coopersem albo Better Brew gdzie praktycznie od razu jest super klarowne). Właśnie degustuję Altbier pięknie wyklarowany i mogę z czystym sumieniem polecić ten smak (fermentacja z dodatkiem ekstraktu w proszku 50% i glukozy 50%) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 (fermentacja z dodatkiem ekstraktu w proszku 50% i glukozy 50%) Refermentacja? A jak oceniasz jakość piwa (porównując to, co uzyskujemy z puszek różnych producentów)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe1 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Refermentacja? Do refermentacji daję biały cukier (bo się łatwo dozuje bezpośrednio do butelek) A jak oceniasz jakość piwa (porównując to, co uzyskujemy z puszek różnych producentów)? Nigdy nie miałem problemu z fermentacją, albo z dokończeniem rozpoczętej butelki jakiegoś piwa zrobionego z ekstraktów. Wychodzą na tyle na tyle dobre piwa, że jedynym problemem jest wybór stylu do następnej warki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się