Jump to content

Kufel

rosomak

Recommended Posts

Nie wiem jak dla was ale dla mnie ważne jest też to z czego pije piwo. W domu miałem 2 ulubione kufle gwizdnięte przez mojego brata z po PRL'owego lokalu. Grube szkło, jedne zdobiony kółeczkami, drugi pakami były super, niestety jeden nie przetrwał zamrożonego piwa - ja baaaaaardzo lubię zimne i często wrzucam do zamrażarki, takie naprawdę zimne piwo robi się trochę jak olej i przy przelewaniu jednego takiego kufel pękł ;( drugim kuflem zaopiekował się mój syn i szczęście że sobie nic nie zrobił ale po kuflu. Szukam w internecie podobnego. Kiedyś kupiłem też kufel chłodzący... ohyda, obrzydliwy plastik i jakiś nie poręczny - ze zwykłych kubków plastikowych mogę pić ale ten plastik był straszny - i nie chłodził :/ A jak ta sprawa wygląda u was ??

Ja nawet nie wiem kiedy, ale dorobiłam się już dość znacznej kolekcji kufli, szklanek, pokali. Teraz mam problem z miejscem do ich trzymania. Ale przynajmniej zwykle piję piwo w szkle do niego przeznaczonym, np. Weizen jakoś lepiej smakuje w wąskiej, wysokiej szklance..

Litrowe kufle też mam chyba ze trzy, ale rzadko ich używam, ciężko mi je utrzymać w jednej ręce :/