Skocz do zawartości

Browar Pod Skałą


Rekomendowane odpowiedzi

#37 Weizenbock

08.03.2021r.

 

Zasyp:

Pszeniczny 3kg

Pilzneński 1,5kg

Monachijski 1,5kg

Karmelowy jasny 0,5kg

Żytni karmelowy 0,2kg

Carafa 0,2kg

 

Zacieranie:

45°C -> 15min

62°C -> 30min

72°C -> 45min

78°C -> mash out

 

Chmielenie:

60' - Mosaic 10g

 

Fermentacja:

17,5l brzeczki 19°Blg zadane gęstwą WB-06 po ppszenicznym

24.03.2021r. - 3,5°Blg zabutelkowane z dodatkiem 180g cukru

Edytowane przez Rider
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.