AGR Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Nie wiem, czy na forum juz ktos to pisal, ale jesli korzystasz z Grety i standardowych butelek (lech, zubr ... ) to przestrzegam przed kapslami z W.E.S - są nieszczelne !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Tylko na ile to wina kapsli a na ile kapslownicy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafek00 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 ... tylko na ile to wina kapslownicy, a na ile kapslujacego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Myślę , że jak napisał konkretnie WES to chyba wie co mówi ?? Dobrze myślę AGR ? Dobrze by było mieć 100% pewności . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Mi też się wydaje że albo lipna kapslownica albo nieumiejętność kapslującego. Używałem kapsli i miękkich i twardych i jeszcze nigdy nie miałem nieszczelnej butelki, a na forum słyszało się i to i tamto. Także ja miałbym dystans do tego co napisał kolega AGR. W końcu co ma być nieszczelnego w kapslu - kawałek blaszki i gumki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Z drugiej strony moim zdaniem nie jest łatwo samemu to zepsuć jak kapslownica i kapsle dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGR Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) wczesniej korzystalem z tej samej kapslownicy i kapslowalem nie raz cydr kapslami z biowinu i wszytsko bylo ladnie oczywiscie nie wykluczone ze kapsle z WES zachowuja sie tak tylko z greta Edytowane 12 Lutego 2014 przez AGR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mołot Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Mam kapsle z WESu i kapslownicę z WESu i zakapslowana na próbę cola (w pseudohistorycznych butelkach Coca Cola) trzymała szczelnie. Mam nadzieję, że piwo co je będę za tydzień niecały butelkował też będzie OK. Może trafiła się po prostu walnięta partia? Oby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGR Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 byc moze wolalem uprzedzic - a noz komus to uratuje warke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 (edytowane) Z drugiej strony moim zdaniem nie jest łatwo samemu to zepsuć jak kapslownica i kapsle dobre Nie trzeba jej psuć, wystarczy kupić taką...., ale jesli korzystasz z Grety i standardowych butelek (lech, zubr ... ) ...Moja Greta od nowości nie "łykała" takich butelek, radziła sobie tylko z tymi które mają wyższy kołnierz pod kapslem (NRW itp.) Inna zamykała wszystko jak leci ale tylko do piątej czy szóstej warki, później jak wyżej.Dobra kapslownica zamyka każdą flaszkę, niezależnie od rodzaju kapsli. Edytowane 13 Lutego 2014 przez prusak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGR Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Dobra kapslownica zamyka każdą flaszkę, w takim razie byc moze jest to wina mojej Grety i wycofuje oskarżenie kapsli z WES ;P a czy Eterna bedzie dobra kapslownica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierd Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 29 warek zakapslowanych Eterną i zero problemu. Warki po ok. 70 butelek 0,33/0,5 l. Butelki różne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGR Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 no to mnie przekonales i na dniach kupuje eterne ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Ja dopiero ze dwie , ale jest kapitalna w porównaniu z Gretą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Eterna to zdecydowanie najlepsza możliwa ręczna kapslownica... przeszło 40 warek zabutelkowanych i działa jak złoto Warto ją jednak regularnie przesmarowywać Jedyne butelki, których nie łyka, to te z manufaktury piwnej, dokładnie trafiłem na takie z etykietą Altbiera. Dostałem ich skrzynkę - nie zakapslowało żadnej. Mają wyjątkowo krótki i cienki kołnierz, kapslownica przez niego przechodzi i nie dociska kapsla. Z kolei nowa Greta urwała im szyjkę Butelki łatwo rozpoznać, ich oznaczenie zaczyna się od 52.0. Ważne, że to jest na początku oznaczenia, bo jeśli jest np tak: 500 ml 52.0 to już jest ok - kapsluje bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafek00 Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Eterna to zdecydowanie najlepsza możliwa ręczna kapslownica... przeszło 40 warek zabutelkowanych i działa jak złoto Warto ją jednak regularnie przesmarowywać Jedyne butelki, których nie łyka, to te z manufaktury piwnej, dokładnie trafiłem na takie z etykietą Altbiera. Dostałem ich skrzynkę - nie zakapslowało żadnej. Mają wyjątkowo krótki i cienki kołnierz, kapslownica przez niego przechodzi i nie dociska kapsla. Z kolei nowa Greta urwała im szyjkę Butelki łatwo rozpoznać, ich oznaczenie zaczyna się od 52.0. Ważne, że to jest na początku oznaczenia, bo jeśli jest np tak: 500 ml 52.0 to już jest ok - kapsluje bez problemu Dlatego właśnie lepiej używać stołowych - Grifo zakapsluje Ci nawet słoik po ogórkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi