ekotechnika Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Czy jest na forum ktoś, kto jest zadowolony ze swojego systemu RIMS/HERMS na 100 % ? I jest gotowy podzielić się szczegółami np. poprzez odwiedziny w browarze i skopiowanie detali ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Jakby Pan chciał to zapraszam kiedyś na warzenie i sobie Pan poobserwuje niedoskonałego Herms-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Jestem bardzo ciekawy czy ktoś ma taki system na 100% tzn. czy może na nim uwarzyć każdą warkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Ponoć mocnych powyżej 16 BLG to bieda. Sam jestem ciekaw bo już trochę zakupów pod Hermsa kupiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 (edytowane) Mój rekord 23 BLG i 45 litrów Barleyweina. Edytowane 17 Listopada 2016 przez PiwoLab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cemik1 Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Dlaczego będąc wyposażonym w 30l garnek, łyżkę i kubełek z kawłkiem wężyka można uwarzyć BW o Blg prawie trzydzieści a w specjalnych, technicznie dużo bardziej zaawansowanych, instalacjach to ma być bardzo trudne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 (edytowane) Na moim, 22Blg, 40litrów warka, nie stanowi problemu. Przy warce około 20 lirów myślę że da się wywindować Blg znacznie wyżej. Edytowane 11 Marca 2014 przez zbynekkk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_80 Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 U mnie bez problemu osiągnołem 24 blg. Ostatecznie rozcieńczyłem do 22 blg 26L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albeertos Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 U mnie bez problemu osiągnołem 24 blg. Ostatecznie rozcieńczyłem do 22 blg 26L. Marek, masz RIMS czy HERMS? Jestem w trakcie podejmowania decyzji którą drogą pójść i właśnie się zastanawiam który system lepszy do warzenia wysokich blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_80 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 U mnie bez problemu osiągnołem 24 blg. Ostatecznie rozcieńczyłem do 22 blg 26L. Marek, masz RIMS czy HERMS? Jestem w trakcie podejmowania decyzji którą drogą pójść i właśnie się zastanawiam który system lepszy do warzenia wysokich blg. Mam system HERMS. W galerii browaru mam zdjęcia z budowy mojego browaru. Nastąpiło już trochę zmian konstrukcyjnych ( drugi palnik, dodatkowa pompa i ocieplenie HLT ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi