Pierre Celis Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Weird Beard w formie Najważniejsza kwestia do tej recenzji. Szukamy na jutubie Fu Manchu – Weird Beard i odpalamy. Dla podpowiedzi z albumu King of the Road. Nie wiem czy to było inspiracją dla powstania takiej a nie innej nazwy, nie zmienia to faktu, że zarówno zespół jak i konkretna płyta są przezacne i nie zaszkodzą w odbiorze. Mimo, że jeszcze całkiem sporo piw od nich czai się u mnie w składzie, dzisiaj tylko stouty. Ale za to jakie. Poza tym jeszcze jedna warta odnotowania uwaga – mają kapitalne etykiety. Weird Beard Brewing Black Perle Piana: Jedna z najgorszych jakie widziałem, praktycznie brak. Barwa: Czorne jak na stouta przystało. Zapach: Mleczna czekolada, sycące espresso, estry owocowe, słody palone, lekka chmielowość. Przyjemny i zbalansowany. Zdecydowanie zachęca do spróbowania. W tle czai się lekka mleczność. Smak: Absolutnie aksamitne, w dodatku bardzo niskie wysycnie tylko podbija to odczucie. Pierwszy akord brzmi słodowością, pełnią i czekoladą. W drugim pojawia się laktoza, wanilia i estry owocowe. Finisz o aromacie espresso, lekkiej cierpkości i paloności. Przyjemne piwo, zdecydowanie warto spróbować. Weird Beard Decadence Stout Piana: Idealna, wybitnie bujna, piękna konstrukcja i konsystencja. Brązowawa, bardzo trwała, wolno opada i oblepia szkło. Barwa: Stout, nic dodać nic ująć. Zapach: Silne estry owocowe i kwiatowe, kakao, lekka wanilia, słodowość, ciemne słody. Przyjemny, zbalansowany aromat. Smak: Średnie wysycenie, aksamitne, ale z odchyleniem w stronę kwaskowatości. Pierwszy akord składa się ze średniej pełni i zaznaczonej słodowości. W drugim pojawia się gorzka czekolada, kakao, wanilia, zaczynają grać nuty palone. Finisz lekko cierpki, o silnej paloności. Goryczka cierpko-palona. Aż prosi się o pompę albo nitro w celu lekkiego uładzenia smaków. Nie zmienia to faktu, że nadal jest to porządne rzemiosło i można bez obaw kupić i z przyjemnością wypić. Pierwsza i druga część cyklu stoutowego znajdują się tutaj i tutaj Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się