karczmarz Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 (edytowane) Czy ktoś może się podzielić doświadczeniami w zamawianiu chmieli zza oceanu? Pisałem do kilku producentów, ale zero odzewu. Pisałem również do belgijskiego oddziału Yakima, również nic. Edytowane 23 Marca 2014 przez karczmarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 1. w tytule napisałeś "Zamawianie słodów z USA" 2. zobacz Hops Direct, ja z tąd kupuje chmiele "hurtem". Dla was w Polsce kłopot jest taki, że zawsze przesyłka będzie droga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Chol 1. w tytule napisałeś "Zamawianie słodów z USA" Cholera, chyba nie mogę tego zmienić. 2. zobacz Hops Direct, ja z tąd kupuje chmiele "hurtem". Dla was w Polsce kłopot jest taki, że zawsze przesyłka będzie droga. Dzięki, zaraz sprawdzę jak to się kalkuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Cholera, chyba nie mogę tego zmienić. Pełna edycja pierwszego postu pozwala zmienić tytuł karczmarz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Pisanie do producentów/dystrybutorów z USA niewiele daje. Niedawno chciałem kupić kilka kg granulatu i maile z prośbą o ofertę/opcje wysyłki zazwyczaj przepadały - 1/2 nie odpowiadała nawet po kilku mailach, pozostali kazali kontaktować się z europejskimi dystrybutorami, może 2-3 sprawiało wrażenie chęci sprzedaży bezpośrednio z zaznaczeniem, że wysyłka będzie dość droga. Dużo chcesz kupić? Dla kilku funtów granulatu oszczędność jest niewielka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Potrzebuje na sezon z 20kg + 10kg dla znajomych, więc myślę, że jednak w minimalnym progu się mieszcze ;-) Wysłane z mojego Nexus 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwzd Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Za paczkę do 4 funtów zawartości płaciłem rok temu coś koło 20 dolarów. Zamawiałem raczej dla zdobycia odmian, których nie znalazłem w polskich sklepach, aniżeli dla oszczędności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Za paczkę do 4 funtów zawartości płaciłem rok temu coś koło 20 dolarów. Zamawiałem raczej dla zdobycia odmian, których nie znalazłem w polskich sklepach, aniżeli dla oszczędności. A skad zamawiales? Sklepy, ktore przegladalem w necie wyraznie zaznaczaja w sekcji "Shipping' ze nie wysylaja do Europy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi