zbynieks Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Obdarowano mnie paczuszką. Ktoś ma jakieś doświadczenia albo wiedzę nabytą? Może do witbiera dać na aromat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 No przyznaj się w jakich okolicznościach nabyty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Prawilnie melduję, że obdarowany zostałem nim na bialskim Stout Feście, zorganizowanym perfekcyjnie dzięki talentom i sile przepicia przebicia e-prezesa, któremu szaconek i strzałeczka! e-prezes 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Chmiel pojawił się w ofercie Centrum Piwowarstwa i profil opisowy ma dość niezwykły. Sam jestem ciekaw jakie da efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 No! Brzmi zachęcająco, chociaż z drugiej strony opisy na stronach sklepów nie zawsze są zgodne z prawdą. Trzeba wypróbować, co tam ciekawego ostatnio sądziedzi zza Odry wymyślili, bo USA zaczyna być nudne - tylko Citra, Amarillo i Mosaic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomato Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 (edytowane) Niemiecka kompozycja chmieli służąca do chmielenia na aromat. Nada Twemu piwu aromatu soku z moreli, czerwonego pieprzu, cukierków, maliny. To jakaś mieszanka? Tja. Czym się różni aromat soku z moreli od aromatu moreli? Chyba jakaś wyższa szkoła sensoryczna... Aromat cukierków. Co za tłumok to tłumaczył. Edytowane 26 Marca 2014 przez tomato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Tak, są dwa niemieckie blendy z nowofalowych odmian, Fantasia i TnT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Albo słabo mi wyszło szukanie w niemieckich źródłach, albo totalnie zero informacji na niemieckich stronach o tej odmianie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Bo to nie jest odmiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Dokładnie. To nie jest nowy chmiel tylko mieszanka. Coś jak "przyprawa do kurczaka" - zamiast samemu mieszać sól, czosnek, paprykę i zioła, kupujesz już gotowy mix przypraw. Inna sprawa, że rzeczywiście nie idzie znaleźć informacji na temat tych blendów. Pewnie dopiero wchodzą do sprzedaży i trzeba odczekać zanim ludzie kupią i zaczną warzyć. Ja się przymierzam do przetestowania TnT - z opisu wydaje się ciekawszy niż Fantasia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keleris Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Ja wczoraj zrobiłem piwko na TnT, przy warzeniu pachniał głównie mandarynkami, pomarańczami. Zapowiada się ciekawie, ale na efekt trzeba oczywiście poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieslav Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Pinta wypuszcza DasIPA z wymienionymi wyżej chmielami - będzie okazja spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Skądinąd słyszałem, że chłopaki nie są wybitnie zadowoleni z efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi