MichalW Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia Średnia zawartość alfakwasów: (4,5-6,5%) Krótki opis: krzyżówka Saaz'a z odmianami nowozelandzkimi wyhodowana w HortResearch Riwaka Hop Research Centre w 1997. Alfakwasy: 4,5-6,5% Betakwasy: 4 - 5% Kohumulony: 36% alfakwasów Olejków łącznie: 1,5 ml na 100 gram szyszek Stężenie: 233 uL olejków/gram Alfa Myrceny: 68% Humulony: 9% Kariofileny: 4% Farnezeny: 1% Frakcja cytrusowo-żywiczna: 5,9% Frakcja estrowo kwiatowa: 2,8% (Linalol %) Xanthohumol (??) :0,3% Inne: 6,7% http://www.brewshop..../pdf/riwaka.pdf Podobno daje bardzo dobre efekty z Nelson Sauvin. Ktoś go widział w Polsce? Edytowane 27 Marca 2014 przez MichalW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 TwójBrowar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Dla kolegi Michala nieoceniona porownywarka stworzona przez forumowego kolege cml. Mozesz latwo sprawdzic, ktory ze sklepow ma aktualnie dostepny poszukiwany przez Ciebie skladnik: http://cml.dokuro.org/beer/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Pudło- w wyszukiwarce chmielu ani widu ani słychu . TwójBrowar sprawdzałem na samym początku- Brak wyników wyszukiwania "riwaka". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noeldarek Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Rocznik 2022 w piwie chmielonym na zimno jedynie Riwaka w ilości 150gr / 18L wniósl masę nafty - nazwałbym go Nelsonem na sterydach. W przykładach komercyjnych np.3 kumpli mieszało go z Taulusem i nie oddało kompletnie jego charakteru. Ja gorąco polecam bo piwo na nim jest ogromnie pijalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się