Krwawyben Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Krótka piłka - wypadła mi nagle robota i muszę lecieć, a za 10 min skończy mi się brzeczka gotować. Czy mogę zadać drożdże dopiero po 5-6h? Czy muszę liczyć się z infekcją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Im szybciej tym lepiej, ale przecież przy no-chill zwłoka jest jeszcze większa. Oczywiście przykryj brzeczkę, żeby zminimalizować ilość paskudztw które tam mogą wpaść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Najlepiej będzie, jeśli wstawisz gar do wanny z zimną wodą, niech się ochłodzi jak najszybciej, potem zadasz drożdże po tych 5-6h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krwawyben Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Tak też planowałem. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Dodam offtopka na czacie, otóż dziś mnie atakował komar a wczoraj małe i duże muchy się kręciły. Chyba czysty czas zimowy się skończył. Teraz na temat, w zapiskach piwowarów domowych dość często pojawia się wpis o zadaniu drożdży rano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się