Pierre Celis Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Skład surowcowy jasnych piw pszenicznych jest prosty i pole manewru jest dość ograniczone. Zabawa tak naprawdę zaczyna się przy doborze odpowiedniego szczepu drożdży. Słód Minimum 50% zasypu powinien stanowić jasny słód pszeniczny uzupełniony słodem pilzneńskim. Zazwyczaj stosuje się od 50% do 80% słodu pszenicznego. Część słodu pilzneńskiego możemy zastąpić słodem […] Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się