Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. alechanted Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Wczoraj na stacji benzynowej zauważyłem na regaliku płytę DVD z filmem "kac wawa". Płyta kosztowała 21zł, więc mimo iż film już widziałem i wywołał na mnie fatalne wrażenie (był nudny, fabularnie niespójny i generalnie słaby pod każdym możliwym względem), to postanowiłem go dołożyć do mojej skromnej kolekcji oryginalnych płyt z filmami. W domu nie kryjąc zażenowania odpakowałem płytę i wrzuciłem do odtwarzacza, zanim wybrałem odtwarzanie zacząłem przyglądać się pudełku i coś przykuło moją uwagę napis czerwonym drukiem "WERSJA REŻYSERSKA". Głupio się stało, że na panu Łukaszu Karwowskim tak wieszano psy za tę produkcję. Ona została po prostu wyprana z wszelkiego sensu. Ostatnie sceny zostawiły mnie ze szczęką na podłodze. Film nadal nie jest zabawny, więc typowi fani komedyjek mogą sobie wersję reżyserską kac-wawy odpuścić, produkcji bliżej jest do melodramatu z niesamowitym konceptem, rodem z barokowej poezji. Nadal niestety kuleje scenografia, ale warto przez to przebrnąć. Wykoszenie głównych wątków fabularnych i intrygi z tego filmu miało zrobić z niego komedię - nie wyszło. Zabili tylko jedną z najlepszym produkcji polskiego, jak nie europejskiego kina. Dla niedowiarków zostawiam najmocniejszy fragment: Szymon90, Malinowy, adamsky i 2 innych 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkor Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 3/10 bo wiedziałem, ale jednak wszedłem w link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 To dzisiaj każdy próbuje być zabawny. Z różnym skutkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alechanted Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 3/10 bo wiedziałem, ale jednak wszedłem w link Wychodzę z założenia, że nie trzeba zrobić kogoś poważnie w konia, by było zabawnie To dzisiaj każdy próbuje być zabawny. Z różnym skutkiem C'est la vie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkor Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Użytkownik Wilkor dnia 01 kwiecień 2014 - 11:50 napisał 3/10 bo wiedziałem, ale jednak wszedłem w link Wychodzę z założenia, że nie trzeba zrobić kogoś poważnie w konia, by było zabawnie Nie no plz, przecież wszyscy wiemy jak dobre piwo można dostać za 20 dychy ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alechanted Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Użytkownik Wilkor dnia 01 kwiecień 2014 - 11:50 napisał 3/10 bo wiedziałem, ale jednak wszedłem w link Wychodzę z założenia, że nie trzeba zrobić kogoś poważnie w konia, by było zabawnie Nie no plz, przecież wszyscy wiemy jak dobre piwo można dostać za 20 dychy ^^ Szlag, wiedziałem, że czegoś nie dopatrzyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi