Skocz do zawartości

Normy, specyfikacje na temat jakości słodu i ziarna jęczmienia browarniczego.


Konewka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie zacne Państwo ;)

 

Mam prośbę do każdego z was lub bardziej pytanie.

Czy ktoś wie jak mam znaleźć normy na temat słodu jęczmiennego ?

 

Potrzebuję tytuły, bądź numery norm dotyczących słodu ( np. jakości, procesu produkcji itp.) oraz jęczmienia browarniczego. Lub jakiekolwiek namiary jak takie normy znaleźć. Czy ktoś zna tytuły takich norm ? Oraz jak mam znaleźć dostęp do takich norm ?

 

Proszę o pomoc ;)

Ps. Jakiekolwiek wskazówki będą bardzo mi przydatne. Jeśli taki temat już tu był, to przepraszam za spam ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

PN-A-79082:1997

Słód browarny

 

PN-A-79083-10:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie siły diastatycznej słodu

 

PN-A-79083-11:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie liczby Hartonga

 

PN-A-79083-12:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie pH brzeczki laboratoryjnej

 

PN-A-79083-13:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie wysokocząsteczkowego Beta-glukanu

 

PN-A-79083-1:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Terminologia

 

PN-A-79083-2:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Badania organoleptyczne

 

PN-A-79083-3:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie zawartości ziarn o ciemnych końcach, ziarn połamanych i zanieczyszczeń

 

PN-A-79083-4:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie kruchości słodu

 

PN-A-79083-5:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie wilgotności

 

PN-A-79083-6:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie zawartości ekstraktu, różnicy zawartości ekstraktów, czasu scukrzania, czasu spływu brzeczki laboratoryjnej i klarowności

 

PN-A-79083-7:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie lepkości brzeczki laboratoryjnej

 

PN-A-79083-8:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie barwy brzeczki laboratoryjnej

 

PN-A-79083-9:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie zawartości białka ogólnego, azotu rozpuszczalnego i obliczanie liczby Kolbacha

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

PN-A-79082:1997

Słód browarny

 

PN-A-79083-10:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie siły diastatycznej słodu

 

PN-A-79083-11:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie liczby Hartonga

 

PN-A-79083-12:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie pH brzeczki laboratoryjnej

 

PN-A-79083-13:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie wysokocząsteczkowego Beta-glukanu

 

PN-A-79083-1:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Terminologia

 

PN-A-79083-2:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Badania organoleptyczne

 

PN-A-79083-3:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie zawartości ziarn o ciemnych końcach, ziarn połamanych i zanieczyszczeń

 

PN-A-79083-4:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie kruchości słodu

 

PN-A-79083-5:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie wilgotności

 

PN-A-79083-6:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie zawartości ekstraktu, różnicy zawartości ekstraktów, czasu scukrzania, czasu spływu brzeczki laboratoryjnej i klarowności

 

PN-A-79083-7:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie lepkości brzeczki laboratoryjnej

 

PN-A-79083-8:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie barwy brzeczki laboratoryjnej

 

PN-A-79083-9:1998

Słód browarny -- Metody badań -- Oznaczanie zawartości białka ogólnego, azotu rozpuszczalnego i obliczanie liczby Kolbacha

 

 

Dziękuję za tą odpowiedź :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...

http://sklep.pkn.pl/...9082-1997p.html - Pierwsza pozycja w Google.

 

o widzisz Pan Panie piwowar, a u mnie nie było pierwsze, chyba mamy innego googla, dzięki.

Edytowane przez prodakt
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.