Olo Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Ja tam ten metalowy element wkładałęm w imadło, a magnes lekko dłutem i młotkiem spychałem, aż zjedzie trochę z tego metalu i wtedy normalnie ściągałęm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 A to tego się nie spodziewałem. Mogę rozebrać kilka starych dysków jak chcesz magnes Albo podjedź na północną przy parku śledzia i kup odpowiedni magnes w sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 W Bromania.pl widziałem ostatnio mieszadła a'la Shooter, tylko nie wiem czy jeszcze mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk77 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Na allegro mozesz kupic magnesy o dowolnym ksztalcie i wielkosci za okolo 1-3 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk77 Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Zrobienie takiego mieszadła nie jest jakieś skomplikowane. Ja właśnie dzisiaj zrobiłem pierwszy starter na mieszadle wykonanym przez siebie. Kupiłem odpowiednią obudowę do niej transformator aby zasilanie było bezpośrednio z gniazdka i prosty układ prostujący i stabilizujący z potencjometrem i do tego oczywiście wentylator z dwoma pastylkami neodymów. O 17 włączyłem i po 3 godzinach drożdże ruszyły mała pianka się pojawiła. Koszt tego jest nie wielki a i też nie jest to skomplikowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi