dobry alkoholik Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Witam mam ,, grodzisza'' do re fermentacji i nie wiem za bardzo ile dodać surowca do nasycenia mam programik refermv2 ale o dziwo nie ma tego stylu . Pomóżcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Wybierz z listy weizena - nasycenie powinno być podobne, tradycyjnie było nawet wyższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobry alkoholik Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Dzięki olo333 czyli dość duże nasycenie . A jeszcze jedno pytanko mam zamiar wsypać glukozy jak to się ma procentowo do cukru który jest tylko podany w tym programie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 100 g cukru (sacharozy) = 105 g glukozy bezwodnej = 116 g glukozy krystalicznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobry alkoholik Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Bajka trzy minuty i wszystko jasne . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepa79 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Sam używam programu refermv2, ale z tego co widziałem program Piwowar ma opcję 'glukoza' i styl Grodziskie. http://www.piwo.org/files/file/67-piwowar/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobry alkoholik Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Mam ten program tylko nie chce mi odpalić na win 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szinek Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Ja uzywam tego: http://www.homebrewdad.com/priming_sugar_calculator.php Wiele różnego rodzaju cukrów podane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobry alkoholik Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Tak Szinek tylko nie ma tam ,, naszego'' Grodzisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szinek Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Chyba nie znajdziesz go w żadnym kalkulatorze. Jak powiedział leepa79, nagazuj na te 2.6-3.0 i będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobry alkoholik Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Dla ścisłości nie powiedział tego Leppa79 , tylko Olo 333 ale wszystkim wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepa79 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Mam ten program tylko nie chce mi odpalić na win 7 Tak przy okazji - Zdrowych i Szczęśliwych Świąt - Właściwie wszystko w temacie zostało już wyjaśnione, ale jeśli program nie działa Ci pod win7 warto by napisać o tym autorowi programu (w postach pod programem). Tym bardziej, że: - poprawiono problemy uruchomieniowe na Windows 7 i Vista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi