Pierre Celis Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Browar “Stellenbrau” z Stellenbosch. Browar „Stellenbrau” powstał w maju 2012 roku, na dalekich przedmieściach miejscowości Stellenbosch. Cała instalacja warzelna wraz z siedmioma tankami fermentacyjnymi i siedmioma tankami leżakowymi pochodzi od zamkniętego już browaru Luyt Brewery z okolic Durbanu. W chwili obecnej wielkość produkcji wynosi pięć tysięcy hektolitrów rocznie. Warzą niestety tylko dwa gatunki piwa. Są nimi dość przeciętny jasny lager (4,5% alk.) oraz w miarę poprawny amber ale (5,0% alk.). Do produkcji piwa stosowane są wyłącznie chmiele pochodzące z RPA natomiast słody pochodzą z importu, a dokładniej z Niemiec. Co ciekawe browar rozlewa swoje wyroby wyłącznie do beczek 30 litrowych., które trafiają do kilkudziesięciu lokali gastronomicznych zlokalizowanych w najbliższej okolicy browaru. Ze względu na specyfikę tego terenu, ukierunkowaną pod masowego turystę, browar zbytnio nie wkłada serca do produkcji własnego piwa. Mało tego, browar w najbliższej przyszłości nie zamierza warzyć nic ponad to co już ma w ofercie. Dla tych co lubują się w piciu piwa tuż przy browarze, browar ten oferuje piwoszom przybrowarniany lokal, w którym to prócz piwa można nabyć w szerokim wyborze kolektybilia. . . . . . Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się