takijiro Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 1056 - American Ale? Very clean, crisp flavor characteristics. Low fruitiness and mild ester production. Slightly citrus like with cool (60-66F, 15-19C) fermentation temperatures. Versatile yeast, which produces many beer styles allowing malt and hop character to dominate the beer profile. Flocculation improves with dark malts in grain bill. Normally requires filtration for bright beers. DE or pad filtration recommended. Origin: Flocculation: Medium-Low Attenuation: 73-77% Temperature Range: 60-72F, 15-22C Alcohol Tolerance: 10% ABV Styles: American Amber Ale American Barleywine American Brown Ale American IPA American Pale Ale American Stout Braggot Brown Porter Christmas/Winter Specialty Spiced Beer Cream Ale Dry Stout Fruit Beer Imperial IPA Irish Red Ale Other Smoked Beer Russian Imperial Stout Spice, Herb, or Vegetable Beer Strong Scotch Ale Wood-Aged Beer Bardzo świeży, rześki smak. Niska owocowość i średnia produkcja estrów. Lekko cytrusowe z chłodnymi temperaturami fermentacji (15 -19 C). Użyteczne w przypadku wielu styli pozwalające słodowi i chmielowi na zdominowanie profilu piwa. Flokulacja poprawia się w przypadku obecności ciemnych słodów w zasypie. Zwyczajowo wymaga filtracji dla jasnych piw. Pochodzenie: Flokulacja: Średnia do niskiej Odfermentowanie: 73%-77% Zakres temperatur: 60-72 F, 15-22 C Tolerancja na alkohol: 10% Style: American Amber Ale American Barleywine American Brown Ale American IPA American Pale Ale American Stout Braggot Brown Porter Christmas/Winter Specialty Spiced Beer Cream Ale Dry Stout Fruit Beer Imperial IPA Irish Red Ale Other Smoked Beer Russian Imperial Stout Spice, Herb, or Vegetable Beer Strong Scotch Ale Wood-Aged Beer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalas85 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Zrobiłem ostatnio 5 warek na tych drożdżach i właściwie w każdej warce, po refermentacji na dnie butelki drożdże zbijają się w farfocle, które przy nieumiejętnym nalewaniu jak przejdą do pokala wyglądają paskudnie. Trochę tak jak zwarzone mleko. Czy to normalne? Czy akurat u mnie się tak zdarzyło? Edytowane 24 Czerwca 2015 przez Szalas85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glingorth Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Próbował ktoś fermentować piwo na tych drożdżach w temperaturze około 13C? Bo mam do wyboru, albo w piwnicy w tej temperaturze, albo w przedpokoju w ok. 17-18 stopniach więc w fermentorze podskoczy pewnie do 19-20C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Próbował ktoś fermentować piwo na tych drożdżach w temperaturze około 13C? Bo mam do wyboru, albo w piwnicy w tej temperaturze, albo w przedpokoju w ok. 17-18 stopniach więc w fermentorze podskoczy pewnie do 19-20C. Wystartuj w piwnicy, a po kilku dniach przenieś do przedpokoju. Idealne rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się