Mycroft Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 A u mnie właśnie fermentuje taki wynalazek. Ja miałem po prostu za dużo truskawek i przerobiłem je na sok. Później nie wiedziałem co z tym sokiem zrobić to wlałem go do brown portera. Mija właśnie drugi tydzień fermentacji i gdzieś za jakiś tydzień, półtora będę to butelkował to napiszę co tam wyszło. I co? Nie napisałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Nie pisałem bo piwo poszłow kanał. Raz, że truskawki zginęły pod aromatami ciemnych słodów to jeszcze złapało infekcję na etapie butelkowania i zaczęły butelki strzelać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyzaku Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Przy piwach gdzie dodajemy owoce na cichą trzeba uwzględnić to, że mogą piwo zasiedlić chociażby Brettanomyces, które dofermentują cukry resztkowe - więc z butelkami trzeba uważać no i mogą wnieść charakterystyczne posmaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi