Mycroft Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 A u mnie właśnie fermentuje taki wynalazek. Ja miałem po prostu za dużo truskawek i przerobiłem je na sok. Później nie wiedziałem co z tym sokiem zrobić to wlałem go do brown portera. Mija właśnie drugi tydzień fermentacji i gdzieś za jakiś tydzień, półtora będę to butelkował to napiszę co tam wyszło. I co? Nie napisałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Nie pisałem bo piwo poszłow kanał. Raz, że truskawki zginęły pod aromatami ciemnych słodów to jeszcze złapało infekcję na etapie butelkowania i zaczęły butelki strzelać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyzaku Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Przy piwach gdzie dodajemy owoce na cichą trzeba uwzględnić to, że mogą piwo zasiedlić chociażby Brettanomyces, które dofermentują cukry resztkowe - więc z butelkami trzeba uważać no i mogą wnieść charakterystyczne posmaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się