Marchelli Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Pozwolę sobie odświeżyć temat. Pomału kompletuję sprzęt do kegowania i mam dostęp do reduktorów jak na zdjęciu. Zwykły reduktor spawalniczy z rotametrem i reduktor ciśnienia Festo z manometrem 4 bar. Myślę nad podłączeniem reduktora spawalniczego i ustawieniem przepływu na przykładowo 20l/min do reduktora Festo i sterownie ciśnieniem reduktorem Festo. Waszym zdaniem zda to egzamin ? Zaoszczędziłoby mi to zakupu reduktora, gdyż mogę je mieć praktycznie za darmo. PozdrawiamAmasz moze na sprzedaz 2 takie manometry do 4bar z festo?Wysłane z mojego H9436 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Podłączę się do tematu. Też powoli kompletuję zestaw. Otóż kupiłem za 60 zł takie ustrojstwo... Sprawdziłem trzyma ciśnienie. Czy nada się to do wyszynku?? Jeżeli tak to jakie ciśnienie ustawić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 14 minut temu, burczas napisał: Podłączę się do tematu. Też powoli kompletuję zestaw. Otóż kupiłem za 60 zł takie ustrojstwo... Sprawdziłem trzyma ciśnienie. Czy nada się to do wyszynku?? Jeżeli tak to jakie ciśnienie ustawić ?? ja powiem 1 bar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Dzięki . Wydaje mi się, że i tak chyba trzeba eksperymentować. Ale też chciałem zapytać czy to się nadaje, bo jakieś tanie to było. Nie pytałem przy zakupie dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Ogolnie to sie bardzo.nadaje, to nawet jest taki przewidziany do wyszynku reduktor na 2 butle, usatwic mozesz do 4 barow nawet cisnienie, ale pewnie i tak wiecej niz 3 nie beda potrzebne, znajdz tabelke jakie cisnienie do jakiego stylu Wysłane z mojego H9436 przy użyciu Tapatalka burczas 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 (edytowane) 7 minut temu, Marchelli napisał: Ogolnie to sie bardzo.nadaje, to nawet jest taki przewidziany do wyszynku reduktor na 2 butle, usatwic mozesz do 4 barow nawet cisnienie, ale pewnie i tak wiecej niz 3 nie beda potrzebne, znajdz tabelke jakie cisnienie do jakiego stylu 4bary to chyba przy stalowym kegu Edytowane 20 Maja 2019 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Mam 2 kegi 9 L. po CocaCola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Corneliusy spokojnie wytrzymaja, zawor bezpieczenstwa chyba do 4bar jest, a cisnienie rozrywajace takich zbiornikow musi byc 3 razy cisnienie robocze, czyli dopiero przy 12barach powinna wybuchnac Wysłane z mojego H9436 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_M Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 @Marchelli Dzięki za informację. W takim razie odpada zakup dedykowanego reduktora. 7 godzin temu, Marchelli napisał: Amasz moze na sprzedaz 2 takie manometry do 4bar z festo? Chodzi o manometry czy reduktory ? Posiadam tylko ten jeden, ale rozmawiałem z kumplem i posiada reduktory i manometry. Nie jest tylko pewien zakresu manometrów. Twierdzi, że 8-12 bar powinien mieć, ale 4 bar mówi, że szansa jest mała. Jakby co to w tym tygodniu da mi znać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Regulatory mam, nie mam tylko manometrow do 4bar, mam do 10 albo 16, a ten reduktor to wlasnie dedykowany do corneliusa, nawet na naklejce jest napisane, taki nowy 350plnWysłane z mojego SGP621 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonzn Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Dzisiaj podłączyłem keg do butli i przez przypadek mialem dosc mocno rozkręconą butle. Na zegarze reduktora wskazówka zatrzymała sie na koncu skali. Czy reduktor do wymiany? Dlaczego nie zadziałał zawór bezpieczeństwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 może zawór walnięty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonzn Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 4 minuty temu, anteks napisał: może zawór walnięty? wygląda na dobry , po skręceniu przestało lecieć. Co mam zrobić z tym zegarem - da sie go jakoś "wyzerować" czy serwis ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonzn Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 odpowiem sam sobie , moze sie komuś przyda na zas. W takiej sytuacji jak moja (dodatkowo nie zadziałał zawór bezpieczeństwa) można wymienić uszkodzony manometr. Jednak w mojej sytuacji właśnie ze względu na nie działający zawór bezpieczeństwa zdecydowałem sie kupić cały nowy reduktor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 5 minut temu, leonzn napisał: odpowiem sam sobie , moze sie komuś przyda na zas. W takiej sytuacji jak moja (dodatkowo nie zadziałał zawór bezpieczeństwa) można wymienić uszkodzony manometr. Jednak w mojej sytuacji właśnie ze względu na nie działający zawór bezpieczeństwa zdecydowałem sie kupić cały nowy reduktor. Moje przypuszczenie odnośnie zaworu było trafne a manometry często sa wklejone i trudno je wykręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonzn Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 1 minutę temu, anteks napisał: Moje przypuszczenie odnośnie zaworu było trafne a manometry często sa wklejone i trudno je wykręcić ogólnie całość byla w złym stanie i zdecydowałem sie tego nie naprawiać bo koszty byłyby takie same lub wyzsze niz całość nowa. dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonaszek Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Witam. Na start napisze że jestem zielony w tych sprawach. Problem mam z podłączeniem redaktora do butli 6kg. Końcówka którą należy wkręcić w butlę jest za duża pewnie dopasowana do innych typów butli. Jakby ktos mogl poradzic czy wgl ten reduktor sie nada i co dokupic zeby podlaczyc. Dziekuje za pomoc. Moge przeslac wiecej zdj jak potrzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 (edytowane) kup normalny, ten ma dziwna końcówke do podłączenia ps i jest od azotu Edytowane 9 Lutego 2021 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kal800 Opublikowano 10 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 co myślicie o tym wynalazku: https://www.olx.pl/d/oferta/reduktor-potrojny-co2-do-wyszynku-piwa-cornelius-CID767-IDIrzY4.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0 pozdrawiam K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 10 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Mam taki, tylko ze podwojny,dziala calkiem ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_87 Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 W dniu 10.05.2021 o 18:47, kal800 napisał: co myślicie o tym wynalazku: https://www.olx.pl/d/oferta/reduktor-potrojny-co2-do-wyszynku-piwa-cornelius-CID767-IDIrzY4.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0 pozdrawiam K Trochę za drogi. Podwójne są nieraz za 100. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 W dniu 10.05.2021 o 18:47, kal800 napisał: co myślicie o tym wynalazku: https://www.olx.pl/d/oferta/reduktor-potrojny-co2-do-wyszynku-piwa-cornelius-CID767-IDIrzY4.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0 pozdrawiam K Mam podwójny ale jak by nowszy image . Za nowy dałem 350 i działa ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kal800 Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 zastanawiam się czy jest sens z potrójnym - droższe i więcej miejsca zajmuje. rozumiem, że po to się stosuje żeby można było jednocześnie obsługiwać wyszynk piw o różnym stopniu nagazowania - np weiss i stout. U mnie będzie nalewak na trzy krany i z tego co widzę, dam radę upchnąć dwa normalne korneliusy i jeden mały (9l). Zastanawiam się czy podwójny reduktor nie da mi wystarczającej elastyczności... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyslavv Opublikowano 25 Października Udostępnij Opublikowano 25 Października Cześć, Trochę odkopię temat, ale tutaj będzie chyba najlepiej Chodzi o membranę w reduktorze. Mam używany od długiego czasu podwójny reduktor ODL i na chwilę obecną nie chcę go rozkręcać, ale już zastanawiam się o zakupie zapasowych membran. Ogólnie użytkuję go ok, czyli najpierw puszczam ciśnienie z butli, a dopiero później regulatorem zwiększam na wyjście do kega (przed odkręceniem butli pokrętła na reduktorze mam wykręcone bez podawania CO na kegi). Pytanie jak objawia się zużycie/pęknięcie membrany? Wiem, że zaczyna puszczać gaz, ale czy to pójdzie duża dawka na kegi czy może ucieknie gdzieś z reduktora? Z góry dzięki za pomoc - niestety w tych tematach jest troszkę zielony Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi