litany Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 po czym poznać że drożdże są out/niezywe/padniete? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 nie fermentują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litany Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 unoszące się do góry bąbelki w cydrze oznaczają fermentacje? temu pytam, bo przy normalnym piwie miałem obfitą pianę w wiadrze, a tutaj brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 tak, to oznaka fermentacji, ale to nie znaczy, że to fermentują twoje drożdże. Myślałem, że masz jakąś gęstwę, której nie jesteś pewien. Na cydrze też powinna być piana, jak dawno zadałeś te drożdże i co to za szczep? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litany Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 yyy... brewkit gozdawa, nie mam pojecia jakie drozdze byly w zestawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 nigdy nie miałem z nim do czynienia, także nie pomogę za bardzo. Najlepiej poczekaj może wystartuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litany Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 mooze, zobaczymy najwyzej bedzie wino musujace, albo po prostu "cos" alkoholowego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenris Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 brewkit gozdawa, nie mam pojecia jakie drozdze byly w zestawie z mojego doświadczenia którego nie polecam nikomu odnośnie tych drożdży odpowiedź brzmi, do wyrzucenia, jak byś jeszcze kiedy robił brewkit G. kup osobne drożdże imo, efekt 14x razy lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi