Ten Zielony Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Zamówiłem surowce na Am.Pale Ale takie mocniejsze bo ma ok 16blg wyjść, Słód pilzneński 4kg Słód Monachijski 1kg Słód Caramunich II– Weyermann 0,3kg Słód pszeniczny 0,5kg Chmiel Citra 50g Chmiel Chinook 50g Drożdże suche: Fermentis Safale US-05 Chinook do gotowania a część (po 25g) citry na koniec w ostatnich minutach i na zimno reszta, i tu male zapytanie, bo posiadam jeszcze 100g simcoe, czy jakbym dodał 25g simcoe w 10 ostatnich minutach i 25g na lezak to nie przedobrze? Lubie mocną goryczke i konkretny chmielowy bukiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 W tym dziale umieszczamy receptury autorskie. Takie które są sprawdzone i chcemy polecić innym. Konsultacje w dziale Receptury 16°Blg to nie będzie APA tylko AIPA. Tym bardziej jeśli ma być mocno nachmielone. Dodatek simcoe nie zaszkodzi, przy 16°Blg celowałbym w 75-80 IBU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się