jel Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Witam, przymierzam się do pierwszego piwa z brewkitu gozdawa Pale Ale. Wymyśliłem sobie, aby zrobić połowę z cukrem, a drugą z ekstraktem słodowym jasnym gozdawy, aby sprawdzić różnice w smaku. Wszystkie proporcje na pół. Ma to sens? Może ktoś próbował tak kombinować? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basior Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Jeżeli masz standardowe fermentatory (30 L) to wykorzystujesz je tylko w połowie. Ja osobiście jedną całą zrobiłbym z cukrem a drugą z ekstraktem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Ma to sens? Moim zdaniem ma to sens. Głównie dlatego, że zdobędziesz nowe doświadczenia. Wciąż się uczymy. Powodzenia. I nie zapomnij podzielić się spostrzeżeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidb Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Warto eksperymentować, szczególnie na początku. Będziesz miał namacalny dowód, że piwa na cukrze nie warto robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się