Skocz do zawartości

Brewkit pale ale połowa z cukrem, połowa z ekstraktem słodowym


jel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przymierzam się do pierwszego piwa z brewkitu gozdawa Pale Ale. Wymyśliłem sobie, aby zrobić połowę z cukrem, a drugą z ekstraktem słodowym jasnym gozdawy, aby sprawdzić różnice w smaku. Wszystkie proporcje na pół. Ma to sens? Może ktoś próbował tak kombinować?

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli masz standardowe fermentatory (30 L) to wykorzystujesz je tylko w połowie.

Ja osobiście jedną całą zrobiłbym z cukrem a drugą z ekstraktem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.