Pierre Celis Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 W ramach odświeżenia sobie pamięci zapraszam was dzisiaj do Saksonii, którą zamierzam odwiedzić w najbliższym czasie. Tym razem zwizytujemy browar znajdujący się w miejscowości Aue, leżącym na pograniczu niemiecko-czeskim. „Lotters Wirtschaft”, bo o nim dziś mowa, powstał w 2001 roku w kamienicy należącej do czterogwiazdkowego hotelu „Blauer Engel”. Centralne umiejscowienie tego gmachu na mapie miasta, niejako zdeterminowało właścicieli lokalu, aby restauracja ta stała się nadzwyczaj modnym miejscem spotkań lokalnej elity. Po części tak się stało. Mimo, że karczma nawiązuje wystrojem raczej do wielkomiejskich kawiarni, to cenowo odnosi się raczej do restauracji zamieszczonych w przewodniku Michelina. Prawdę mówiąc, gdyby nie jeden aczkolwiek istotny szczegół wystroju tego miejsca, nigdy nie spojrzałbym przychylnym okiem na to miejsce. Tym szczegółem jest rzecz jasna instalacja warzelna o wybiciu dwóch hektolitrów. Jeżeli spodziewacie się nudnej oferty możecie poczuć się mile zaskoczeni. Nie dość, że browar produkuje piwo pszeniczne ( 4,7% alk.), oraz piwo ciemne i jasne, oba dolnej fermentacji (5,0% alk.), to sezonowo oferuje również piwo wędzone (5,5 %alk.), majowego koźlaka (6,0% alk.) oraz piwo marcowe (5,7% alk.). Niestety mimo, całkiem interesującego wyboru, piwa te niestety nie zachwycały swoim smakiem. Wszystkie piwa jakie tam miałem okazję skosztować, okazały się puste w smaku oraz pozbawione jakiegokolwiek aromatu. Odradzam! . Od lewej Maibock, Weizen Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się