Gąska Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 (edytowane) Ja bezpośrednio po Cold Crashingu butelkuję swoje ejle, mimo wszystko nie liczę dla 4°C, a dla 16°C, bo w tylu zakończyłem fermentację. Przy 4°C wychodzi 60g, a przy 16°C 100g na 20L dla 2.3v. Po za tym tak organoleptycznie/na oko widać, że np. lager po przerwie diacetylowej (16°C) ma już niewiele co2 w porównaniu do tego ile miał bezpośrednio po fermentacji (8°C) i mimo lagerowania (4°C) nie staje się bardziej nagazowaney. Każdy sypie jak woli, a racje i tak ma tylko pis ;p Edytowane 24 Grudnia 2014 przez Gąska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się