Markski1 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Witam , chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o pirosiarczynie potasu , czy warto czyścić sprzęt a przede wszystkim butelki przed rozlaniem tym środkiem a może kupić coś innego. Czy ktoś tego używał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 sporo ludzi korzysta i sobie chwali dla mnie ma wady że śmierdzi i długo trzeba czekać na działanie jak dla mnie nadwęglan jest znacznie lepszy ,bezwonny,szybki,kupowany na kilogramy tani i do prania można stosować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszO. Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 do prania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrickll Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 jako wybielacz;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 tak,do prania ,wszystkie wynalazki co mają w nazwie OXI czy OXY i najbardziej znany i najdroższy Vanish są właśnie na nim oparte więc przy dziecku bardzo się przydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Pirosiarczyn potasu nie służy do mycia tylko do dezynfekcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 jako wybielacz;p nie jako wybielacz bo do kolorowych też się nadaje ,te sklepowe są do koloru i do białego,w tych do białego jest dodawany tzw wybielacz optyczny od którego woda robi się lekko błękitna Pirosiarczyn potasu nie służy do mycia tylko do dezynfekcji czemu się tak "tłuścisz " myślę że kolega pisząc czy warto czyścić sprzęt a przede wszystkim butelki przed rozlaniem miał na myśli właśnie dezynfekcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrjask Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Mam podobne pytanie - jestem na wyczerpaniu OXI One, a dosyć szybko potrzebuję zamiennika. Jedyny sklep, jaki znalazłem w Krakowie oferuje pirosiarczan sodu: http://alembik.eu/207-pirosiarczyn-potasu.html albo to: http://alembik.eu/215-srodek-do-czyszczenia-balonow.html Macie doświadczenie z tym drugim produktem? Co polecilibyście do dezynfekcji fermentorów/mycia butelek? dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 ten drugi preparat to chlor, oba zapacha mają dość intensywny, sprawdź sobie piro do dezynfekcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 nie znam tego produktu ,ale nie lepiej kupić tu http://allegro.pl/nadweglan-sodu-super-do-prania-najtaniej-4kg-i4374215222.html mają też po 7zł z1kg jeśli 4kg to za dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrjask Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Gawon, dzięki! Poczytałem jeszcze trochę (http://www.piwo.org/topic/1567-oxi-pytanie-o-skutecznosc/) - chyba skoczę do Biedronki zerknąć czy mają coś na bazie nadwęglanu sodu (najlepiej bez dodatków). Potrzebuję czegoś od kopa, nie z przesyłką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 (edytowane) Na wodnej 2 , przecznica od wielickiej, masz sklep marxam. Do 17 mają czynne. Może zdążysz. W temacie sklepy piwowarskie masz post z dzisiaj kolegi pablokrak o tym sklepie. Osobiście tam nie bylem. Edytowane 30 Czerwca 2014 przez pepek84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrjask Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 pepek, dzięki - ale z tego co widzę, to w asortymencie (przynajmniej tym online) ani OXI, ani nadwęglanu. Niemniej dobrze znać jakąś krakowską alternatywę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Myślałem ze chodzi ci o dezynfekcje bo pirosiarczyn sodu jak najbardziej mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi