zbig Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Warka nr 1, sezon 2014/2015 04/07/2014 AIPA inspirowana Grand Championem Zasyp: Pilzneński 6 kg Pszeniczny: 0,8 kg Monachijski jasny 0,8kg Bursztynowy 0,3 kg Ziarno niesłodowane 0,3 kg Zacieranie: 25 l wody 55 st C 66-68 st. C - 45 min. 72 st. C - 15 min. Brzeczka przednia 30 l 16 Blg Gotowanie: 90 min, 15 min mech irlandzki Chmielenie: 60 min: 25g Chinook 30 min: 15g Amarillo 20 min: 12g Cascade 10 min: 10g Citra + 10g Cascade 5 min: 10g Citra + 10g Cascade 0 min: 10g Citra Drożdże: US-05 rehydratyzowane Brzeczka do fermentacji: 26 l 17,5 Blg Edytowane 12 Lipca 2014 przez zbig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebpa Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 gdzie tu ta inspiracja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pk3 Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 (edytowane) Inspiracja składem zasypu i algorytmem chmielenia. Dodam, że chodzi o ciechanowego GC, autorstwa Czesława. Edytowane 22 Lipca 2014 przez pk3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się