Floki Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) #16 3xP (porter pszeniczno-pomarańczowy)Informacje o recepturze:Fermentacja: dolnaZawartość ekstraktu (Blg): 18Brzeczka nastawna w litrach: 24Słody:słód pale ale Strzegom 3 kgsłód pszeniczny Strzegom 2 kgsłód wiedeński Strzegom 1 kgsłód czekoladowy ciemny 0,25Słód Pale Chocolate - Fawcett 0,25 kgSłód Carafa ® Special typ II - 0,25 kg Chmiele:Marynka granulat [8%] 50gLubelski granulat [4,0%] 50gDrożdże:Bohemska Rapsodia 2 pokolenieInne dodatki:kolendra indyjska - 10g (5 minut przed końcem gotowania)świeżo starta skórka pomarańczy i cytryny - 100g (5 minut przed końcem gotowania)płatki pszenne 0,4 kgpłatki owsiane 0,5 kgZacieranie:Płatki skleikowane, dolanie wody62-64C - 60 min 76C Chmielenie:60 min 30g Marynki30 min 20g Marynki, 25g Lubelski0 min 25g LubelskiFermentacja: 23 dni w temp 9-11 stopni, 4 dni w temp pokojowej.Rozlew: 1.04.2015r z 8g cukru na litr. blg końcowe 6. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez Floki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floki Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Warka 14# Hrabia Zdzisław zajęła V miejsce w III KKPD w kategorii lager wiedeński. Jestem mega pozytywnie zaskoczony, i zmotywowany do dalszej radosnej twórczosci... Piwo w najbliższym czasie do skosztowania w rzeszowskim depozycie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Warka 14# Hrabia Zdzisław zajęła V miejsce w III KKPD w kategorii lager wiedeński. Jestem mega pozytywnie zaskoczony, i zmotywowany do dalszej radosnej twórczosci... Piwo w najbliższym czasie do skosztowania w rzeszowskim depozycie... Pierwszy lager i od razu sukces. Moje gratulacje :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi