Floki Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) #16 3xP (porter pszeniczno-pomarańczowy)Informacje o recepturze:Fermentacja: dolnaZawartość ekstraktu (Blg): 18Brzeczka nastawna w litrach: 24Słody:słód pale ale Strzegom 3 kgsłód pszeniczny Strzegom 2 kgsłód wiedeński Strzegom 1 kgsłód czekoladowy ciemny 0,25Słód Pale Chocolate - Fawcett 0,25 kgSłód Carafa ® Special typ II - 0,25 kg Chmiele:Marynka granulat [8%] 50gLubelski granulat [4,0%] 50gDrożdże:Bohemska Rapsodia 2 pokolenieInne dodatki:kolendra indyjska - 10g (5 minut przed końcem gotowania)świeżo starta skórka pomarańczy i cytryny - 100g (5 minut przed końcem gotowania)płatki pszenne 0,4 kgpłatki owsiane 0,5 kgZacieranie:Płatki skleikowane, dolanie wody62-64C - 60 min 76C Chmielenie:60 min 30g Marynki30 min 20g Marynki, 25g Lubelski0 min 25g LubelskiFermentacja: 23 dni w temp 9-11 stopni, 4 dni w temp pokojowej.Rozlew: 1.04.2015r z 8g cukru na litr. blg końcowe 6. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez Floki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floki Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Warka 14# Hrabia Zdzisław zajęła V miejsce w III KKPD w kategorii lager wiedeński. Jestem mega pozytywnie zaskoczony, i zmotywowany do dalszej radosnej twórczosci... Piwo w najbliższym czasie do skosztowania w rzeszowskim depozycie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Warka 14# Hrabia Zdzisław zajęła V miejsce w III KKPD w kategorii lager wiedeński. Jestem mega pozytywnie zaskoczony, i zmotywowany do dalszej radosnej twórczosci... Piwo w najbliższym czasie do skosztowania w rzeszowskim depozycie... Pierwszy lager i od razu sukces. Moje gratulacje :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się