Jonas Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Full Aroma Hops z browaru Wojko Barwa: Bardzo jasne piwo. Jasne złoto wpadające w słomkowy. OpalizująceAromat: Tu niestety DMS. Gotowane warzywa wychodzą na pierwszy, drugi i trzeci plan. Niestety nie udaje mi się wyczuć nic innego. Może czas też zadziałał na niekorzyśc tego piwa. (butelkowane 18.07.2014)Piana: Średniopęcherzykowa. Bardzo ładnie oblepia szkło i zostaje do samego końca.Smak: Pełne piwo. Wyraźna słodkość pochodząca od słodów.Wysycenie: PoprawneGoryczka: Średnia. Bardzo dobrze komponuje się ze słodowością w smaku. Ogólne wrażenia: Dobre piwo, które niestety najlepszy swój czas miało chyba parę miesięcy temu. Brakuje aromatów chmielowych, które pewnie wtedy były wyraźne. Przyplątał się za to ten nieszczęsny DMS. Dzięki za możliwość spróbowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krugerius Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Miałem je zabrać przy podrzuceniu ostatnich piw, ale mnie ubiegłeś Raz, że dość dawno butelkowane dwa, że uciekła temp fermentacji w trakcie. Wcześniej jednak dms'u nie wyczuwałem. Dzięki za recke =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krugerius Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Stoktu od BEER'EM ALL Barwa: Bursztynowa, ładnie klarowne Aromat: Intensywny, przy otwarciu dominuje citra ze słodką nutą grejpfruta, w trakcie picia na pierwszy plan wysuwa się jednak czerwony grejpfrut Piana: Biała, drobna i średnia, pozostaje do końca w postaci cienkiego kożuszka Smak: Jak w aromacie, grejpfrut z cytryną Wysycenie: Niskie, mogło by być wyższe Goryczka: Średnia w kierunku niskiej, przyjemna Ogólne wrażenia: Dodanie citry wyszło piwu na dobre. Intensywny aromat od niej zmieszany z chinookiem jest mocno wyczuwalny w trakcie picia co niweluje wodnistość. Gdyby nagazowanie było trochę wyższe to odczucie raczej znikło by zupełnie. Lepsza połówka Stoktam. Citra 1 Mouteka 0. Dzięki za piwo Edytowane 7 Marca 2015 przez Krugerius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycroft Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Byłem gościnnie w depozycie 25.03., ale dopiero teraz mam dostęp do internetu. Zostawiłem: - "Drzazga Smolna" (Black IPA) - "Nie Lada Wyszynk" (Belgian Coffee IPA) - "Szarwark" (Saison) - "Warowny Grodzisz" (Grodziskie w wersji imperialnej) Pobrałem: - Hamish Brewery - Stout owsiany - Hamish Brewery - APA - Browar Wojko - "Nuts Killer" - Śląski Emigrant - Ryżowa IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Ta ryżowa IPA jest już trochę stara i efekt może być mizerny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycroft Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Ta ryżowa IPA jest już trochę stara i efekt może być mizerny Niestety miałeś rację. Właśnie otworzyłem i jest już kwach. Nie było na etykiecie daty rozlewu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Następnym razem jak będę w Katowicach to będzie butelka specjalnie dla Ciebie opatrzona Twoim nickiem Taki bonus za straty moralne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycroft Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Następnym razem jak będę w Katowicach to będzie butelka specjalnie dla Ciebie opatrzona Twoim nickiem Taki bonus za straty moralne. Daj spokój. Kraft to kraft. Wiadomo, że zawsze może zdarzyć się jakaś wtopa. Poza tym ja w Katowicach będę bardzo rzadko. Akurat przejeżdżałem przez Śląsk, więc podrzuciłem okazjonalnie swoje wypusty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Zostawię Portera Angielskiego to będzie mógł dłużej leżakować Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Lusterko87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycroft Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Browar Hamish - APA Lekko zmętnione, barwa miedziana, zaskakująco ciemna jak na styl. Obfita, drobnopęcherzykowa piana (chyba nigdy nie widziałem tak pięknej piany w APA). Ze szkła aromat owoców tropikalnych, przyjemny i dość intensywny. Wysycenie niskie, co fajnie współgra z gładką teksturą wynikającą z płytkiego odfermentowania. Miła ziołowa goryczka na średnim poziomie. Dziękuję za możliwość spróbowania bardzo stylowej i pijalnej APY. Browar Hamish - Stout owsiany Czarne i nieprzejrzyste. Bardzo ładna, kremowa piana, zdobiąca szkło. Zapach kawowo-czekoladowy i palony. W smaku bardzo zachowawcze, niezbyt wyraziste. Jest zaznaczona lekka paloność, ale w stoucie spodziewałbym się nieco większej. Goryczka prawie nieobecna. Wysycenie niskie. Ogólnie niestety w smaku dość nijakie, wpisuje się jednak w styl. Browar Wojko - Nuts Killer (Nut Brown Ale) Zapach mało intensywny, nieciekawy, trochę stęchły, piwniczny. Orzech na granicy autosugestii. Barwa prawie czarna, zbyt ciemna. Piana średniopęcherzykowa, względnie trwała. Wysycenie średnie. Goryczka niska. Smak nie powala. Niestety, nie jest to udany przykład nut brown ale'a, ale jest to wbrew pozorom wymagający styl. Być może winę ponosi zbyt stary chmiel użyty do produkcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krugerius Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Browar Wojko - Nuts Killer (Nut Brown Ale) Zapach mało intensywny, nieciekawy, trochę stęchły, piwniczny. Orzech na granicy autosugestii. Barwa prawie czarna, zbyt ciemna. Piana średniopęcherzykowa, względnie trwała. Wysycenie średnie. Goryczka niska. Smak nie powala. Niestety, nie jest to udany przykład nut brown ale'a, ale jest to wbrew pozorom wymagający styl. Być może winę ponosi zbyt stary chmiel użyty do produkcji? Chmiel wydawał się normalny, ale przy moim bądź co bądź nikłym doświadczeniu mogło coś umknąć w tym temacie. Dzięki za recke ze zdjęciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAMISH brewery Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Bardzo dziękuję za recenzję to pierwsze recenzje moich piw i przyznam, że czekałem z "takim pewnym niepokojem" Cieszę się, że APA się udała (kolejna warka została ostatnio zabutelkowana ) Stout miał być w "dolnej" granicy paloności i goryczki - coś w stylu Dobry Wieczór z Pinty. Następny będzie lepszy Jeszcze raz dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabbr Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Odwiedziłem depozyt, zostawiłem moje piwa: Devils Backbone Tasmanian Pale Ale Clone BLG 14,4, Alk. 6,5 Milky Stout x2 - CZARNOLESKIE, BLG 11,5, Alk. 4,4 American Stout - CZORNE GRUBSKIE - BLG 16, Alk. 6,8 (na butelce błąd) AIPA - BLG 17,5, Alk. 8,4 Dunkelweizen - BLG 13, Alk. 6,4 I chyba Robust Porter - Lelum Polelum - BLG 13, Alk. 5,8 Pobrałem: Witbier Browar Centrum American Amber Ale - Polski Bursztyn Nuts Killer APA - Hamish Brewery Belgian Blond Ale Belgian Fruit - Brew Tao Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabbr Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Barwa: dość ciemna jak na styl, mętne Aromat: kawowy, w tle pomarańcza, wydaje mi się, że chmiel perle Piana: obfita, fajna, bardzo drobnopęcherzykowa, zostaje na szkle Smak: korzenny, w tle gorzka czekolada i kawa Wysycenie: w górnej granicy normy Goryczka: Dość wyrazista, lekko zalegająca, ziołowa, wydaje mi się, że z chmielu perle Ogólne wrażenia: ma dużo ciała, dobrze pijalne, jak dla mnie trochę zbyt zalegająca goryczka. Jednym słowem: bardzo udane piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc007 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Pobrałem dzisiaj: Śląski Emigrant #25 sesja Browar Fryna Tasmanian Pale Ale Browar Fryna Milk Stout Browar Fryna Czarnoleskie sweet stout Browar Wojko APA I want you Browar Wojko APA my precious Browar domowy Kacerz Black IPA Zostawiłem: 1 x Grodziskie 2 x Cienki Stout 2 x White IPA 2 x Choco Stout Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc007 Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 American Pale Ale Single Hop Mosaic browar Wojko Barwa: Kolor złoto słomkowy Klarowne!Aromat: Mango, brzoskwinia ale słaby, czas zrobił swoje.Piana: Drobna, mała, raczej słaba.Smak: Fajne tropiki od mosaicWysycenie: Dość mocne. Niby piana szybko opada ale w piwie jest rozpuszczone dużo gazu i pije się je jak koncerniaka pod tym względem (bez urazy). Piwo butelkowane 27 listopada, a nie wychodzi z butelki.Goryczka: Przyjemna, łagodna, niezalegająca. Jak dla mnie mogła by być trochę większa, ale taka znajdzie pewnie uznanie wśród większej liczby degustatorów. Ogólne wrażenia: Dobra SH APA. Ciekawa etykieta Dzięki za możliwość spróbowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krugerius Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Dzieki za recke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc007 Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 (edytowane) Śląski Emigrant #25 sesja czyli Wędzony Stout Barwa: czarne nieprzejrzyste Aromat: czuć delikatną wędzonkę (która mogła by być mocniejsza), leciutko palonośćPiana: mała przy nalaniu, szybko znikaSmak: taki delikatny stout, jednak paloność mogła by być większaWysycenie: słabe Goryczka: subtelna, łagodna Ogólne wrażenia: fajne piwko, czuć taką lekką aksamitność od słodu żytniego. Myślałem, że będzie bardziej sesyjne a jest odwrotnie, można by pić jedno po drugim... Nie czuć tych 16 blg. Dzięki za piwo! Edytowane 17 Maja 2015 przez mc007 Lusterko87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Dzięki za recenzję! Miałem problem z nagazowaniem..w większości butelek jest słabe...cena kraftu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 (edytowane) Dzień dobry. Zostawiłem dzisiaj w depozycie 2 Czerwone , 2 Zacherboki , 2 Lauenburgery ,Pobrałem A.Amber ale Żarkansa , IPA i Inwentor od Fryna , Withe IPA z QV birra , Belgian blond z browaru Nunc oraz Polskie Pale Ale od Emigranta. Proszę o komentarze do moich wyrobów, a pobrane piwa spróbuje w przyszłym tygodniu i też je opisze. Edytowane 22 Maja 2015 przez stach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc007 Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Browar Fryna Tasmanian Pale Ale Barwa: ciemno-złote, klarowne Aromat: wyczuwam marakujePiana: bardzo duża, nie da się wlać całego na razSmak: jak to Pale Ale, dominuje goryczka, piwo w moim odczuciu dość wytrawneWysycenie: dużeGoryczka: przyjemna, trochę zalega. Na początku wydawała się słabawa, z czasem dochodzi do w sam-raz. Ogólne wrażenia: Dobre piwo Dzięki. sabbr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) dzien dobry.. otworzyłem wczoraj Polskie Pale Ale od Emigranta.. 1* Rzecz najważniejsza- PIWO JEST PIJALNE ! 2* Barwa - jasne . nieprzeżroczyste 3* Aromat.i smak miły i ciekawy dobrze dobrane chmiele aromatyczne, wyczuwałem wiele smaków. mozna sie było dopatrzeć nawet głogu (jakżeś to chopie zrobił to nie wiem) 4* Piana- brak, nasycenie małe 5*Goryczka wydaje mi się ze chmieli goryczkowych jest odrobine za dużo. (ale jak kto lubi) , ale taki ma być charakter tego piwa 6* Wrażenia ogólne : Piwo poprawne ,ale nie powala, przeznaczone głownie amatorom IPA i podobnych. jak zaznaczyłem ścieżka chmieli aromatycznych miła dla podniebienia i ciekawa. Dzięki za udostępnienie Edytowane 22 Maja 2015 przez stach Lusterko87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Dzięki za recenzje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 (edytowane) kolejne piwo .. belgian blond .. - jasne , klarowne. tak jak być powinno . - nasycenie dobre.. piana trwał.. ( miłe w piciu.. ) - goryczka - taka jaka ma byc.. nic nie trzeba zmieniać.. - wrażenie ogólne... piwo dobre.. niekombinować.. Edytowane 26 Maja 2015 przez stach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabbr Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 dzięki z recenzję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi