Versaar Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Chciałbym się przywitać, jestem Mateusz, również mieszkam w Jastrzębiu, dopiero zaczynam swoją przygodę z piwowarstwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Witamy Cię. Jest nas coraz więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZibiM Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Witaj Arek Chciałem w końcu być na imprezie zorganizowanej przez Wasze Stowarzyszenie - ale się nie udało. Wypadła uroczystość rodzinna .Na pewno będzie jeszcze okazja . Śledzę Wasze przedsięwzięcia z entuzjazmem i zachwytem , ponieważ można by( w moim przypadku ) się wiele nauczyć. Gratuluje nagrodzonym na konkursie , szkoda ze nie posmakowałem tych piw . Pozdrowienia dla wszystkich Jastrzębskich piwowarów domowych . ZibiM z "Dolnego " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 W końcu się spotkamy i wypijemy coś z naszych specjałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpolako Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 sprzedam 20 numer piwowara, stan idealny albo zamienię na kilka butelek fajnego piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Niniejszym ogłaszamy,że pierwsze warzenie Browaru Jastrzębskiej Akcji Piwowarów się dokonało. Szczegóły wkrótce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpolako Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Jest taka sprawa. W maju jest Konkurs Piw Domowych Silesia Beer Fest. I mam taką propozycje. Szukam chętnej osoby która podejmnie się współpracy ze mną do uwarzenia brett IPA, właśnie na ten konkurs. Wszystko traktuje bardziej jako eksperyment, ale jak się uda to bedzie fajnie. Konkrety: współpraca polegałaby na tym że jeżeli ktoś uwarzy ipe to da mi z tego co uwarzył 5L, a ja zajmne się fermentacją. Reszta piwa mnie nie interesuje, potrzebuje tylko te 5l. Oczywiście sam bym mógl uwarzyć takie piwo, ale akurat nie mam czasu bo mam juz grafik na inne warzenia Kilka butelek wyśle się na konkurs (o ile będą udane) a reszte podzieli się po połowie. Więc jeżeli ktoś przez przypadek ma zamiar uwarzyć ipe i nie jest mu szkoda 5l to prosze pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpolako Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Jest jeszcze II podlaski konkurs piw domowych z brett saison, więc można zrobic tak samo jak pisałem wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasst Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 cześć Wam wszystkim. Przyszedłem się przywitać, bo mam do Was z Rybnika niedaleko. Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Witamy Cię. Obserwuj nas Zapraszamy na nasze spotkania, będzie się działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Pub Chimera zaprasza na prapremierę piwa Jastrzębska Mozaika uwarzonego przez jastrzębskich piwowarów domowych w browarze rzemieślniczym . Zapraszamy na niedzielę na godz 16:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Zapraszamy od soboty na degustację.https://www.facebook.com/JastrzebskaAkcjaPiwowarska/photos/a.321561558049620.1073741832.294365950769181/483276965211411/?type=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpolako Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) Oddam gęstwe drożdżową. Wyeast 2206 Bavarian Lager Edytowane 4 Marca 2016 przez elpolako Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpolako Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 12 marca w sobotę odbedzie się Akademia Drożdżowa Fermentum Mobile. Szkolenie odbędzie się w Opolu. Razem z Mietkiem wybieramy się tam. Jeżeli ktoś z okolicy jest zainteresowany i chce jechać razem z nami to prosze o kontakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YeahBunny Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Witam wszystkich piwowarów Jastrzębskich, Jestem z Jastrzębia i niedawno zacząłem przygodę z warzeniem piwa Preferuje wszelkiego rodzaju IPY, jutro będę butelkował Amerykańska Pszenice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Witamy nowego piwowara. Mam nadzieję, że na jakimś spotkaniu się zobaczymy. Piwne Jastrzębie rośnie w siłę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Cieszymy się, że się ujawniłeś i zapraszamy na spotkanie w sobotę w Chimerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 A może byśmy się spotkali ? Chętna do współpracy jest Pub Pivnica pod Retro w Zdroju.Mają dobre piwko,dobre zakąski i fajny lokal. Połowa maja? Dajcie propozycje i lista chętnych. 1. crocco 2.Janek 3 Miecio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpolako Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 4.elpolako Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasst Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 cześć Wam. Jestem z Rybnika i kibicuję JAP'owi. Niedawno miałem okazję skosztować Waszej Mozaiki w Geszynku Rybnickim. Macie jeszcze jakieś swoje piwka w obrocie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1986 Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 1. crocco 2. Janek 3. Miecio 4. elpolako 5. Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Tomasst: Dopiero zaczynamy. W przyszłym tygodniu powinien się pojawić nasz drugi wyrób. Wzbogacimy ofertę, ale wszystko wymaga czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasst Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Wiadomo, powoli do celu. Teraz pojawia sie drugie a za niedlugo bedziecie swietowac sprzedaz milionowej butelki przy okazji tez mozecie mnie dopisac do listy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YeahBunny Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 miałby ktoś pożyczyć jeden fermentor? wyszło mi wiecej piwa niz myslalem i brakuje:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Pożyczyłbym ale jestem 2 dni w Czechach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi