Mietek Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 To ja proponuję na początek Atak Chmielu. Uznana marka, a może spowodować zdziwienie kogoś, kto poza koncernowe nie wychodził. I do tego jako przeciwwagę jakiś porządniejszy lager. Może Ciechan? W "Zymfcie" w Żorach jest na kranie i jest obrót. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1986 Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Ja też jestem za Atakiem Chmielu bo nazwa jest zrozumiała nawet dla amatora piwnego. Lagera bym nie wprowadzał bo mają już podobne piwa z Czech. Może na początek jeden kran z naszą propozycją a później gdy właścicielka będzie zadowolona to coś w innym stylu, np jakaś pszenica? Doctor Brew czy coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinter Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Są kegi 30 litrowe jak i mniejsze. Mniejsze kegi (lub petainery ) zapewnią większy obrót smakami i spowoduje żądnego smaku piwosza do częstszego odwiedzenia lokalu. Super pomysł mniejsze, a częściej. Na początek też jestem za Atakiem Chmielu i może na coraz zimniejsze nocki jakiegoś stouta. Edytowane 1 Września 2014 przez vinter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek-jas Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Wydaje mi się że na kranie powinna pojawić się jakaś pszenica i oczywiście Atak Chmielu na początek. A ciemny i jasny Litovel już jest. Więc wybór jak na nasze warunki by był. Trza by też jakimś małym "ogłoszeniem na słupie" dać znać że takie marki pojawią się w Jastrzębiu. A do tego jakby właścicelka się zgodziła np. kromeczka chleba z fetym gratis to kto wie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Jak tylko będę wiedział, że się pojawi coś "na kranie", albo w butelkach, to na fejsie będzie. Lajków przybyło do 22. Może z czasem przybędzie. Na fanpejdżu Bavarii się pojawiły nowe zdjęcia, więc też się coś dzieje. A kromeczka chleba jak najbardziej. I trzeba też poza "miesięcznicami" znajomych wyciągać. Postaram się, choć raczej będzie "bezwładność" w postaci Under. Edytowane 2 Września 2014 przez Mietek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzBzie Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Witam Was! a ja mam pytanie odnośnie AIPY która była na piątkowym spotkaniu. czy właściciel ma kilka butelek na zbyciu? płatność gotówką lub wymiana Nie pamiętam kto z Was to warzył ale to piwo mi bardzo posmakowało. Co do akcji o której mówicie to myślę że jedną z najbardziej skutecznych metod będzie plakatowanie na słupach tak jak to Janek napisał. Tym sposobem znalazłem niedawno lokal z 21 kranami w tym IPA z czeskiego browaru Magistr. pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinter Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Gdzie ten lokal? Jeśli można wiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1986 Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 (edytowane) Co do piwa to ja miałem AIPĘ, nie wiem czy akurat o moją chodzi, ale jak chcesz to mogę Ci dać 1 buteleczkę za darmo. Zostało mi ich tylko 7;) Edytowane 3 Września 2014 przez andrzej1986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzBzie Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Gdzie ten lokal? Jeśli można wiedzieć. Juz na priv poszlo ale napiszę też tutaj żeby nie było W Krakowie, Multi Qulti na szewskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 W Tychach Wielokran ma 20 nalewaków ale 0 ( zero) klimatu. Czyli trzeba zrobić plakat reklamujący JAP i Bavarię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Talentu plastycznego nie mam, ale kleić mogę. Drukarkę mam tylko czarną, ale za to laser, więc jeśli plakat będzie czarni-biały, to wydrukować mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepinek Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Cieszę się bardzo z Waszego zapału co do wypromowania BAVARII, Ale proponowałbym podejść do tego tematu z rozwagą. Przede wszystkim trzeba porozmawiać z Właścicielką na ile będzie chciała uczestniczyć w tym projekcie. Następnie proponuję rozreklamować na FB wrześniowe spotkanie, a w październiku zrobić pokaz warzenia i rozreklamować je łącznie z Właścicielką na całe Jastrzębie. Jeżeli te daw ruchy przyciągną ludzi, to reszta powinna potoczyć się już sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Tu chodzi o rozpropagowanie idei jaką jest JAP i miejsc przychylnych piwoszom i piwowarom tj, miejsc z dobrym piwem.To nie musi być tylko Bavaria, ale i inny pub z dobrym piwem. Jak na razie jesteśmy skazani na Świat Alkoholi na Warszawskiej i myślę ,że na razie inne sklepy ,puby ich nie przebiją wielkością oferty butelkowej.Czekamy na tak szeroką ofertę piw lanych w Jastrzębiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinter Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Troszkę w innym temacie. Jutro wybieram się na Bracką Jesień wyjazd koło 17:45 będę miał 1 miejsce wolne (100%) może 2 (o drugim miejscu będę wiedział koło 17:00). Kto chętny wiadomość na priv. Edytowane 4 Września 2014 przez vinter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Ja jadę w sobotę o 8.00.Jeśli jest ktoś chętny mogę podwieźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Gratulacje dla Janka Niesłańczyka za zajęcie VIII miejsca-prawie podium. Koledzy poznani na Brackiej a chcący się ujawnić -czekamy na was.Wiem,ze jest nas dużo w okolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 9 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 20 września udajemy się na większe zakupy słodów. Jeśli ktoś chce to niech głosi potrzeby. Szczegóły na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 (edytowane) Byłem przekonany, że to teraz w sobotę. Ja się oczywiście piszę. W okolicach czwartku, piątku będę miał do oddania gęstwy Trapisty i THG. Obie gęstwy dostałem od Crocco. Nie mam i tak słodów, więc gdyby ktoś potrzebował. Już mnie Arek uświadomił, że to to samo . Zostawiam jak jest, by za kilka warek wspominać Najgorsze jest to, że te gęstwy się zdają inaczej zachowywać... Edytowane 9 Września 2014 przez Mietek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek-jas Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Dzięki Arek!!! W Cieszynie spotkaliśmy faktycznie ludzi z Jastrzębia którzy znają sie na piwie! Robert dlaczego sie jeszcze nie zalogowałeś?? A ostatni piątek miesiąca juz za 2 tygodnie. Musicie być w Bawarii!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Przypominam o zgłaszaniu się na wyjazd po słody.Zgłoszenia proszę wysyłać na pw. Zgłoszenia przyjmuję do środy. Wyjazd teraz w sobotę z Jastrzębia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Jak co ostatni piątek miesiąca tak i teraz się zbliża spotkanie w Bavarii. Chętni proszeni są o wpisywanie się na listę .26.09 2014 o 18.00 zaczynamy. Sprawą do omówienia będzie m.in.październikowe warzenie piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Ja się zgłaszam. Jeśli jeszcze kogoś zwerbuję, to dam znać. Utworzyłem wydarzenie na FB: https://www.facebook.com/events/1403749566514082/?context=create&source=49 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 No i zakupy słodów zrobione. Zachęcam do zgłaszania się na piątkowe spotkanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro0 Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 W piątek mam "pożegnanie emeryta" ale postaram się tak wszystko zorganizować,żeby wpaść chociaż na chwilę przywitać się i pogadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1986 Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Ja oczywiście też będę w piątek;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi