darko Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) Piwo pszeniczno-miodowe. Ekstrakt 13,5 °Blg , alk. 6%. Barwa złota, piana niewielka, nietrwała. Zapach słodki, trochę nut pszenicznych, jest też ta pomarańcza. Gdy piwo się ogrzało, pojawiło się coś na kształt miodu. W smaku słodkie, drożdżowe. na koniec pojawia się mieszanka goździka i czegoś, czego nie jestem w stanie określić. Być może to ta pomarańcza. Gdybym nie wiedział, była w składzie, sam bym nie zgadł. Goryczka trochę za niska, nie do końca równoważy nuty słodkie i ten ekstrakt. Dzięki. Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez darko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Goryczka trochę za niska, nie do końca równoważy nuty słodkie i ten ekstrakt. To efekt zamierzony, miałem nadzieję, że miodowy aromat + słodycz da wrażenie piwa miodowego Ale jedno się udało - to piwo smakuje kobietom Dzięki za ocenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 No niestety moim zdaniem efekt nie został osiągnięty Ale tę pomarańczę czuć nawet w pustej szklance! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Na tym przykładzie widać, jak bardzo nie potrafię docenić wybitnego piwa :rolleyes: W konkursie na piwo pomarańczowe dostało by jeszcze więcej punktów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Wydaje się pomysł trafiony. Fajne smaczki i te drożdze musiały zrobić swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 A, jak by nie było Dori w tegorocznym konkursie żywieckim (Sasion) też wygrała przez pomarańcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Piwo pszeniczno-miodowe. Ekstrakt 13,5 °Blg , alk. 6%.Barwa złota, piana niewielka, nietrwała. Zapach słodki, trochę nut pszenicznych, jest też ta pomarańcza. Gdy piwo się ogrzało, pojawiło się coś na kształt miodu. W smaku słodkie, drożdżowe. na koniec pojawia się mieszanka goździka i czegoś, czego nie jestem w stanie określić. Być może to ta pomarańcza. Gdybym nie wiedział, była w składzie, sam bym nie zgadł. Goryczka trochę za niska, nie do końca równoważy nuty słodkie i ten ekstrakt. Dzięki. Piana rzeczywiście słaba, ale reszta rewelacja. W zapachu rzeczywiście słodkość i cytrusy. Super pszeniczne z pomarańczą. W smaku w wielkiej przewadze słodkie. Czy czułem miód to stwierdzę, że nie, ale przyznam że bardzo ciekawe piwo. Dzięki Coder, że mi je odpaliłeś, byłem bardzo ciekaw smaków i jestem zauroczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Jeszcze foto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi