Skocz do zawartości

Sok jabłeczny z sokowirówki do cydry - gotować?


Browariat

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, czy sok z sokowirówki od razu do fermentora i zadać drożdze czy muszę sok zagotować najpierw?

 

Witam , nie gotuj ( pasteryzuj) , zrobisz posmaki kompotu no i witaminy tak pożądane pod wpływem temp. szlak trafi . Siarkowanie 1gr na 10l daj postać w pojemniku 2-3h i wywietrzy przy przelewaniu do poj. fermentacyjnego . Dopiero zadaj drożdżaki ;) .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kryzys jablkowy to i produkcja CYDRU JABLKOWEGO wzrośnie. W związku z tym że to bardzo kulturalne Forum nie napisze co i komu i gdzie. Oczywiście temu co nie chce naszych JABŁEK wpuścić w swoje granice.

Edytowane przez quhcik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.