Browariat Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) Mam pytanie, czy sok z sokowirówki od razu do fermentora i zadać drożdze czy muszę sok zagotować najpierw? Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez Browariat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieslav Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Tak, ja daje od razu drożdże. Oddzielam tylko pianę. Browariat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Ja na bieżąco delikatnie siarkuję i po 24-48 godzinach zlewam to co klarowne i zadaję drożdże z activitem i DAFem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Dokladnie, siarkuj bo sok Ci się utleni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Mam pytanie, czy sok z sokowirówki od razu do fermentora i zadać drożdze czy muszę sok zagotować najpierw? Witam , nie gotuj ( pasteryzuj) , zrobisz posmaki kompotu no i witaminy tak pożądane pod wpływem temp. szlak trafi . Siarkowanie 1gr na 10l daj postać w pojemniku 2-3h i wywietrzy przy przelewaniu do poj. fermentacyjnego . Dopiero zadaj drożdżaki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browariat Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambo-5 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 W tamtym roku siarkowałem i zadawałem gęstwą s-04 po 2h i wszystko zadziałało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) Kryzys jablkowy to i produkcja CYDRU JABLKOWEGO wzrośnie. W związku z tym że to bardzo kulturalne Forum nie napisze co i komu i gdzie. Oczywiście temu co nie chce naszych JABŁEK wpuścić w swoje granice. Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez quhcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się