Browariat Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) Mam pytanie, czy sok z sokowirówki od razu do fermentora i zadać drożdze czy muszę sok zagotować najpierw? Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez Browariat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieslav Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Tak, ja daje od razu drożdże. Oddzielam tylko pianę. Browariat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Ja na bieżąco delikatnie siarkuję i po 24-48 godzinach zlewam to co klarowne i zadaję drożdże z activitem i DAFem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Dokladnie, siarkuj bo sok Ci się utleni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Mam pytanie, czy sok z sokowirówki od razu do fermentora i zadać drożdze czy muszę sok zagotować najpierw? Witam , nie gotuj ( pasteryzuj) , zrobisz posmaki kompotu no i witaminy tak pożądane pod wpływem temp. szlak trafi . Siarkowanie 1gr na 10l daj postać w pojemniku 2-3h i wywietrzy przy przelewaniu do poj. fermentacyjnego . Dopiero zadaj drożdżaki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browariat Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambo-5 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 W tamtym roku siarkowałem i zadawałem gęstwą s-04 po 2h i wszystko zadziałało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) Kryzys jablkowy to i produkcja CYDRU JABLKOWEGO wzrośnie. W związku z tym że to bardzo kulturalne Forum nie napisze co i komu i gdzie. Oczywiście temu co nie chce naszych JABŁEK wpuścić w swoje granice. Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez quhcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi