Bruus Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam wszystkich. Mam na imię Sławek, mieszkam w Gostyniu. Tematem warzenia piwa zainteresowałem się na początku lipca Tym sposobem mam za sobą brewkita (Coopers Lager), który spędził już 3 tygodnie w butelkach i pomału się do niego dobieram. Początkowo miałem obawy co do efektu, ale po otwarciu pierwszej butelki jestem zachwycony i zmotywowany. W międzyczasie zaliczyłem swoje pierwsze warzenie z zacieraniem z gotowych zestawów. W tej chwili Pale Ale jest na cichej (przy zlewaniu smakowało już całkiem całkiem). W drodze zestaw na 10L AIPA z tym, że domówiłem ciemny słód i chcę stworzyć coś na podobieństwo Black AIPA. Dzięki wszystkim za wkład włożony w forum, bo dzięki temu mogłem rozpocząć przygode z samodzielnym warzeniem piwa Pozdrawiam! Edytowane 25 Września 2014 przez Bruus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Witaj! Dobrej zabawy z warzeniem i samych udanych warek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Witam Sławku, widzę że Wielkopolska rośnie w siłę. Jakbyś czasami bywał w Lesznie zapraszam do siebie na piwko, po wymianę doświadczeń Powodzenia w dalszej drodze piwowarskiej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruus Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Dzięki. Myśle że wciągnęło mnie już na amen. A w Lesznie bywam dość często, (w zasadzie tyle co wróciłem). Trzeba kiedyś się spotkać, każda rada bardziej doświadczonego jest na wage złota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 To zapraszam kiedyś na wspólne warzenie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi