br.an.tr Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Pan Wzywał Milordzie (Godless) Piana Brak piany Kolor Klarowne, Kolor mocny brąz Aromat Słaby wyczuwalny chmiel. Czuć nuty słodów Smak Goryczka słaba. Wyczuwalna jest palność od słodów. Wady Brak piany i słabe nagazowanie Podsumowanie Jak dla mnie piwo jest pijalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) Bambo (Godless) Piana Brak piany Kolor Klarowne, Kolor czarny Aromat Na tym samym poziomie jest wyczuwalne słody i chmiele Smak Goryczka słaba. Mocna planowość od słodów Wady Brak piany i słabe nagazowanie Podsumowanie Jak dla mnie piwo jest pijalne. Edytowane 20 Grudnia 2014 przez br.an.tr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Podrzuciłem do skrzynki: RIS - Zackochany Rosjanin - 2 but J-23 prawie jak bitter - 2 but Piwo Stołowe - APA Zabrałem: Sweet Stout - Biebrzanski Strumyk Polska IPA - Biebrzanski Strumyk Żytnie - Biebrzanski Strumyk Mild Ale - Biebrzanski Strumyk Kurcze wszystko z jednego browaru...Jakoś tak wyszło. Jak się dorwę do komputera to postaram uzupełnić stan skrzynek. Edytowane 29 Grudnia 2014 przez kaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Aktualny stan skrzynki to: Pszeniczne (Browar Biebrzański Strumyk)- 2 Żytnie (Browar Biebrzański Strumyk)- 1 Saison(b.dawid) - 1 Witbier(b.dawid) - 2 Belgian Specialty ALE Single Hop Mosaic (Godless)- 1 Gorzki (Godless)- 1 Bambo (Godless)- 1 El Polako- Polskie ALE (Tomasz Andruszewicz)- 3 Niespodzianka V2- IPA (Tomasz Andruszewicz)- 2 Cienki- Cienkie ALE (Tomasz Andruszewicz)- 1 Polskie IPA ( Browar Biebrzański Strumyk) - 1 Mild Ale ( Browar Biebrzański Strumyk ) - 1 Sweet Stout ( Browar Biebrzański Strumyk ) - 1 Belgian Christmas Beer ( Browar Biebrzański Strumyk) - 2 RIS - Zackochany Rosjanin - Miodosytnia Kielecka - 2 but J-23 prawie jak bitter - Miodosytnia Kielecka - 2 but Piwo Stołowe - APA - Miodosytnia Kielecka - 2 but Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Mild Ale ( Browar Biebrzański Strumyk ) Aromat - chlebowy, słodowy ciut drożdżowy w tle troszkę chmielu Piana - lekko beżowa, dużopęcherzykowa, szybko opada do dość grubej kołderki, oblepia szkło Barwa - ciemnobrązowe nieprzejrzyste dość mętne piwo, wysycenie niskie. Smak - lekko kwaskowe, słodowo-karmelowe, goryczka niska, mało treściwe. Minusy to piana i chyba ciut za mała treściwiość Piwko bardzo pijalne i smaczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Sweet Stout ( Browar Biebrzański Strumyk ) Barwa - ciemnobrązowe prawie czarne, nieklarowne. Piana - drobna, gęsta, szybko opada ale zostaje malutka kołderka. Aromat - ciemna czekolada, palne słody, lekka słodycz Smak - słodka kawo-czekolada jakby z mlekiem, czuć palone słody. Smaczne słodkie piwo w pełni pijalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Polskie IPA ( Browar Biebrzański Strumyk) Barwa - brudno ciemnozłote, nieklarowne Piana - duże pęcherze, trwała, piwo jakby przegazowane Aromat - średni aromat chmielowy, przyjemny, ziołowo-owocowy Smak - dość mocno chmielowy, goryczka nie zalegająca przyjemna, piwko średnio odfermentowane ale alkohol ledwie wyczuwalny Bardzo smaczne PIPA Edytowane 1 Stycznia 2015 przez kaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Żytnie (Browar Biebrzański Strumyk) Aromat - chlebowy, ciut drożdżowy, lekko cytrusowy, pieprzowy Piana - jasnobeżowa, drobna, szybko opada do malutkiej kołderki, nie oblepia szkła, Barwa - ciemnozłote mętne piwo, Smak - wysycenie powyżej średniego, lekko kwaskowe, cytrusowo-goździkowe, goryczka niska, treściwe. Piana mogła by być lepsza. Bardzo smaczne piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Niespodzianka V2- IPA Piana grubo pęcherzykowata, długo się utrzymuje. Nagazowanie ok duże Smak goryczka średnia średnio się utrzymuje się w ustach. Jak na IPA to fajny smak. Aromat zapach chmielin i chyba karmelu Kolor średnio mętne kolor ciemny bursztyn Piwo pijalne Olej Godless Piana drobno pęcherzykowata, szybko znikła, nagazowanie średnie Smak goryczka niska, średnio się utrzymuje w ustach. smak palone słody Aromat zapach czuć słody palone Kolor Kolor ciemny brąz piwo pijalne bardzo Edytowane 27 Stycznia 2015 przez br.an.tr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankoś Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Witam! Panowie jakie piwa obecnie w depozycie? Jestem początkującym piwowarem z Gdańska, 3 warki za mną W przyszłym tygodniu będę w Białymstoku i chętnie zostawię po butelce ze swojej #1 i #2 warki do oceny przez bardziej doświadconych :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 No paczPan, ten Białystok to jakiś przyciągający jest... może i ja w przyszłym tygodniu zawitam w depozycie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankoś Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Bambo (Godless) Barwa: ciemnorubinowy, wpadający w czerń Piana: dosyć niska, drobnopęcherzykowa, ładnie oblepiająca szkło Zapach: z butelki typowo "stoutowy", fajna słodowość w połączeniu z ciemną czekoladą i karmelem, delikatne nuty kawowe, paloność, gdzieś w tle kakao, momentami czekolada pralinowa, wyczuwalny alkohol, ale w umiarkowanym stopniu Smak: na pierwszym planie czekolada, paloność, słodycz jest fajnie skontrowana nieprzesadzoną goryczką, na finiszu delikatne nuty chmielowe, ale nie za bardzo amerykańskie. Alkoholu w smaku już nie czuć, wysycenie niskie. Ogólnie: bardzo pijalny stout (?), nastawiłem się na uderzenie amerykańskich chmieli (Tomahawk, Mosaic, Cascade), ale nie udało mi się ich wyczuć. Generalnie przyjemne, sesyjne piwo, szybko zniknęło ze szkła Co mnie zaintrygowało, to kapsel od Lecha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankoś Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Niespodzianka v. 2 (Tomasz Andruszewicz) Barwa: ciemny bursztyn, z delikatnymi odcieniami czerwieni Piana: obfita, dobrze zbita, bujna, grubopęcherzykowa, bardzo ładnie lacingowała Zapach: przyjemnie słodko-karmelowy, intensywnie chmielowy, owocowy, delikatnie żywiczny, w tle pojawił mi się banan, miałem odczucie jakbym wąchał nektar owocowy, bądź jeden z tych soków marchwiowo-brzoskwiniowych Smak: wysycenie średnie, w smaku chmielowe, z fajnym pełnym ciałem. Podobnie jak w zapachu, również smak bardzo przypominał mi (przyjemnie rzecz jasna) te soki, bo czuć delikatny banan, brzoskwinię, takie słodkie owoce. Po każdym łyku goryczka super kontruje słodycz i delikatnie zostaje na podniebieniu. Ogólnie: pijalne, choć więcej jak dwóch bym chyba nie wypił, przez tą słodycz. Jestem jeszcze w piwowarstwie za cienki bolek, żeby odgadywać jakie chmiele zostały użyte, ale bardzo mi przypadły do gustu (chyba jakieś nowofalowe). Generalnie kawał dobrej roboty z tą IPA Brawo Edytowane 3 Lutego 2015 przez jankoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_doctor Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Dzisiaj chciałem zostawić swoje piwa w depozycie, ale niestety nie było mi dane. Czy nadal on działa? Na miejscu zastałem dziewczynę, która nic nie wiedziała o możliwości zostawiania tam piw. Byłem w Białymstoku przejazdem i specjalnie jechałem do depozytu, a tu taki zonk. Czy ktoś mógłby skontaktować się z właścicielem, by poinformował swoich pracowników o istnieniu depozytu? Nie chcę by w przyszłości znów się coś takiego zdarzyło; nie koniecznie mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Działa działa miałeś może pecha trafić na jakieś feryjne zastępstwo, z tego co wiem to na co dzień jest tam tylko właściciel lub (tak mi się wydaje) jego mama(która wie o depozycie). Marcin mi pisał że będzie dopiero w niedzielę więc pewnie tu się odezwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snapphan Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Witam, aktualny stan skrzynki to: Pszeniczne (Browar Biebrzański Strumyk)- 2 Saison(b.dawid) - 1 Witbier(b.dawid) - 2 Belgian Specialty ALE Single Hop Mosaic (Godless)- 1 Gorzki (Godless)- 1 El Polako- Polskie ALE (Tomasz Andruszewicz)- 3 Niespodzianka V2- IPA (Tomasz Andruszewicz)- 1 Cienki- Cienkie ALE (Tomasz Andruszewicz)- 1 Polskie IPA ( Browar Biebrzański Strumyk) - 1 Mild Ale ( Browar Biebrzański Strumyk ) - 1 Sweet Stout ( Browar Biebrzański Strumyk ) - 1 Belgian Christmas Beer ( Browar Biebrzański Strumyk) - 2 Pale Ale (Jankoś)- 1 APA (Miodosytnia Kielecka)- 1 Bitter (Miodosytnia Kielecka)- 2 RIS (Miodosytnia Kielecka)- 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 (edytowane) Gorzki (Godless) Aromat Na pierwszy plan wysuwają się zapachy chmielu Piana Grubo pęcherzykowata szybko znikła. Nagazowanie słabe Smak Goryczka średnia. Smaku przeważa chmiel. Kolor Klarowne. Barwa słomkowa. Piwo pijalne. Się wydaje że to jest IPA, APA To moja ostatnia degustacja co wziąłem ostatnio. Trzeba będzie do depozytu podjechać i coś nowego wziąć. A mam takie małe pytanko. A można zostawić swojej produkcji winko (butelka ok 0,7l) w depozycie ? Edytowane 7 Lutego 2015 przez br.an.tr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Aktualny stan skrzynki to: Pszeniczne (Browar Biebrzański Strumyk)- 2 Saison(b.dawid) - 1 Witbier(b.dawid) - 2 Belgian Specialty ALE Single Hop Mosaic (Godless)- 1 Gorzki (Godless)- 1 El Polako- Polskie ALE (Tomasz Andruszewicz)- 3 Niespodzianka V2- IPA (Tomasz Andruszewicz)- 1 Cienki- Cienkie ALE (Tomasz Andruszewicz)- 1 Polskie IPA ( Browar Biebrzański Strumyk) - 1 Mild Ale ( Browar Biebrzański Strumyk ) - 1 Sweet Stout ( Browar Biebrzański Strumyk ) - 1 Belgian Christmas Beer ( Browar Biebrzański Strumyk) - 2 Pale Ale (Jankoś)- 1 APA (Miodosytnia Kielecka)- 1 Bitter (Miodosytnia Kielecka)- 2 Irish Red Ale ( Browar Biebrzański Strumyk) - 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 RIS Miodosytnia Kielecka 22,5Blg 9,1% vol Butelkowane 05.03.2014 Aromat Wyczuwalne są palone słody kawa, czekolada. I mi się wydaje że czuć śliwkę. Nie czuć chmielu. Piana Średnio pęcherzykowata Szybko znikła. Piana koloru widnego brązowego. Smak Czuć słody palone. Goryczka średnia. Lekko rozgrzewa przełyk. Oleiste w smaku. Kolor Czarne Piwo pijalne. Wad nie znalazłem. Pierwszy raz piłem ten styl. Piwo mile zaskoczyło mnie po rocznym butelkowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi