Jump to content

Gra dla Piwowarek/ów Beer Tycoon

Recommended Posts

Właśnie dziś wpadła mi w ręce gra pod tytułem Beer Tycoon.

Polega ona na budowie,produkcji własnego piwa i zarządzaniu browarem. Niestety póki co nie mam czasu jej przetestować,ale może kogoś to zainteresuje.

Koszt zakupu 7,90 zł a dostępna jest w kioskach.

Sponsorem wydania jest jeden z koncernów piwowarskich.

Jak zagram to opiszę.

Pozdrawiam.

Edited by BaronVonZuk

No i zagrałem... :rolleyes:

Mimo wszystko jestem zawiedziony,wiele się nie spodziewałem,ale... nazwy słodów, chmieli ( przykładowe nazwy chmielu: zieleń piwowara czy duma żywca :o ) i drożdży (aż dwa do wyboru [sic!]) nie mają nic wspólnego z rzeczywistością... , przy tym zaskakująca jest możliwość doboru twardości wody i przypraw typu goździki czy imbir... :D

Gra polega bardziej na zarządzaniu,prowadzeniu działań marketingowych niż faktycznej produkcji, schodzi ona na drugi a nawet trzeci plan.

Nie będę rozpisywał się nad grafiką czy interfejsem ze względu na to iż są drugorzędne w przypadku tej gry.

Moja subiektywna ocena brzmi,za 8 zł można obejrzeć i chwilę poklikać, jednakże dla kogoś obytego w temacie warzenia nie jest to gratka.

Pozdrawiam.

Próbowałem zagrać i ja, ale zwątpiłem szybko. Gra jest ekonomiczna. Jak dla mnie trochę nudna i za bardzo uproszczona, a przy tym w niektórych kwestiach dotyczących warzenia rażąca. Wolę porządne strategie :beer: